tichete pentru bursieri
tichete pentru bursieri

Tichete pentru elevii bursieri! Peste 14.000 de elevi vor primi burse în valoare totală de peste de 8,5 milioane lei până la începerea anului şcolar. Suma acoperă contravaloarea burselor aferente perioadei ianuarie – august 2020.

Potrivit unui comunicat al Primăriei, elevii vor primi sumele retroactiv, sub formă de tichete valorice, pentru o perioadă de:

  • şase luni (în cazul burselor de studiu, care se acordă doar pentru perioada în care se desfăşoară cursuri)
  • de opt luni (în cazul burselor de ajutor social, care acoperă şi vacanţa).

În ceea ce priveşte bursele de performanţă, în cuantum de 130 de lei, vor fi acordate 117 burse pentru locul I, 82 burse pentru locul II, respectiv 72 burse pentru locul III la etapele naţionale ale olimpiadelor şi concursuri şcolare organizate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării”, se precizează în comunicat. De asemenea, vor fi acordate 797 de burse de merit pentru elevii cu media generală 10 şi 11.043 de burse pentru elevii cu media generală mai mică de 10. La acestea se adaugă 781 de burse de studiu în cuantum de 90 de lei, acordate elevilor cu media generală peste 7, nota 10 la purtare şi venit lunar mediu pe membru de familie pe ultimele trei luni cel mult egal cu salariul minim pe economie. O altă categorie este cea a burselor de ajutor social în cuantum de 85 de lei. Astfel, vor fi acordate 947 de burse sociale (pentru orfani şi copii cu venituri modeste) şi 219 burse medicale”. 

LISTA magazinelor unde pot fi foloste tichetele poate fi consultată AICI! 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.