Spitalul Foișor este evacuat de urgență pentru că a fost transformat în spital COVID-19. Spitalul are 21 de paturi în Secția ATI și 200 de paturi cu oxigen.

Pacienții au fost scoși noaptea din spital, transferați în alte unități sau trimiși acasă!

Locurile în ATI-urile COVID din București sunt ocupate, am transferat un pacient cu un avion militar azi. În unitățile de primiri urgențe mai avem pacienți care necesită terapie intensivă, sunt îngrijiți acolo, dar nu pot să rămână acolo pentru că unitățile respective primesc și alți pacienți care ajung, așa că după o analiză Spitalul Foișor are o Secție de Terapie Intensivă de 21 de paturi și are 200 de paturi pe oxigen. Avea sub jumătatea secției de ATI ocupată, din care 3 sau 4 pacienți care necesită de fapt transfer în altă parte pe Terapie Intensivă din ce mi-au zis colegii. (…) Se desfășoară evacuarea la ora asta pentru că mâine dimineață trebuie să intre spitalul pe primirea pacienților pentru COVID. Iar actualii pacienți unii se transferă la alte spitale din zonă și unii se vor transfera chiar acasă pentru că nu au probleme și pot fi externați. Iar în Urgență, dacă eu mâine dimineață încep să evacuez spitalul, înseamnă că noi vom avea spitalul gata după amiază. (…) Contează orice oră când oi avem pacienți de Terapie Intensivă în UPU-uri și cât timp continuă să vină pacienți în timpul nopții. Nu pot să vă spun câți o să apară. Deci, normal că trebuie ă evacuă, nu am început la ora asta. Dacă vedeți la ce oră este transmis ordinul el a fost dat acum ceva timp. (…) Ordinul a fost transmis în cursul zilei, nu pot să vă spun ora. (…) Ordinul s-a transmis mai devreme. (…) Noi la conducerea spitalului l-am transmis demult, cu câteva ore mai devreme. (…) Eu nu pot să discut la fiecare secție pe care o luăm că ies oameni nemulțumiți și să explic ce face, facem pentru că e nevoie de paturile de Terapie Intensivă de acolo și de posibilitatea de a interna bolnavii”, a spus Raed Arafat.

„De ce s-a făcut această operațiune în timpul nopții? S-a întârziat în discuții și lămuriri la spitalul respectiv. Dacă așteptam până dimineață, mâine nu putea să funcționeze spitalul decât după-amiază. Ne pare rău, știu că este un disconfort. Dar avem pacienți COVID pe care nu putem să-i transferăm și nici să-i tratăm”, a mai spus Arafat.

UPDATE ORA 23:00

Rude ale pacienților și oameni care au venit la Spitalul Foișor protesteze față de evacuarea pacienților, conform Antena 3. Au început să facă scandal și au intrat în conflict cu jandarmii.

Foto: antena3

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.