Florin Cîțu demis

Guvernul Cîţu a fost demis – Deputatul Daniel Suciu a anunțat că 281 de parlamentari au votat, la finalul procedurii de votare din plen.

Au fost numărate 281 de voturi pentru demiterea Guvernului Cîțu, 0 împotrivă și 0 anulate.

Sorin Grindeanu, mesaj doar pentru USR:

„Moțiunea nu este doar despre Florin Cîțu, deși știu toți românii că ați vrea să dați delete anului în care ați fost la guvern. Moțiunea de guvern este și despre USR-PLUS, despre eșecul vostru de a administra țara”, a declarat deputatul PSD Sorin Grindeanu de la pupitrul Parlamentului.

El le-a transmis parlamentarilor USR că nu sunt doar „victime”, ci „complici” ai premierului Florin Cîțu.

„V-ați despărțit de el când nu v-ați mai înțeles pe bani și funcții. Doamnele și domnilor de la USR, aveți curajul să vă asumați adevărul și să votați moțiunea de cenzură”, a încheiat Sorin Grindeanu.

George Simion: „Nu irosim nicio secundă pe Florin Cîțu”

„E târziu. Nu mai putem aloca nicio secundă pe prim-ministrul distrugător care de astăzi este istorie. Așa că nu irosim nicio secundă pe Florin Cîțu”, a declarat președintele AUR, George Simion, și a părăsit pupitrul.

Dan Barna: „Ați distrus o coaliție”

Principalele declarații ale deputatului Dan Barna (USR):

 • Ați fi putut fi premierul reformator de care țara asta are disperată nevoie, dar ați preferat să vă luați rolul de frânarul programului de guvernare care să ne scoată din criză
 • Ați fi putut fi eroul pandemiei, dar ați preferat iresponsabilitatea relaxată
 • Ați sacrificat stabilitatea politică ca să obțineți o mână de voturi în partidul dumneavoastră
 • Ați distrus o coaliție cu un capital uriaș de încredere și speranță că am putea scăpa mai repede de pandemie.
 • Ați avut buna noastră credință. În miercurea când ați aruncat în aer coaliția, v-am spus în acea seară că aici vom ajunge. Da, noi ne respectăm cuvântul dat atunci: suntem aici și vom vota moțiunea de cenzură
 • Chiar ați putut fi Superman, dar ați ales să fiți un oarecare banal Florin Cîțu

Marcel Ciolacu: „Guvernul Cîțu va pleca”

Principalele declarații ale președintelui PSD, Marcel Ciolacu:

 • Cred că premierul are o amnezie, faptul că eu vorbesc primul înseamnă că PSD a câștigat alegerile. Stângă a fost trimisă acasă pentru că așa a vrut Iohannis încălcând Constituția. Astăzi facem dreptate pentru români. Guvernul Cîțu va pleca acasă.
 • Sper că sunteți de acord domnule Barna că la ultima moțiunea erați alături de domnul Cîțu și v-au căzut ochelarii. Sper că acum să nu vă cadă și bilele.
 • 9 luni v-ați bătut ca chiorii pentru șefia PNL și astăzi ați ajuns șef peste un hoit politic. PNL a ajuns să miroase a PNȚCD.
 • Echipa câștigătoare este echipa ucigătoare. Ați jucat golf cu viețile românilor, sub patronajul lui Iohannis. Românii mor carbonizați în spitale. Românilor le e frică să mai meargă la spital.
 • Tu Florin Cîțu ai eșuat big time. România eșuată este singurul proiect care rămâne în urma guvernării PNL
 • V-ați bătut cu Orban pe funcții în loc să pregătiți valul patru.
 • Toți vă urăsc, dar nimeni nu vă mai crede. Nu sunteți fantastic, nu sunteți wow.
 • Nu știți cât costă pâinea pentru că nu o consumați. Eu chiar sunt curios ce consumați dumneavoastră.
 • Florine, Superman, ai căzut în cap. Zboară acasă lin!

Dacian Cioloș a transmis pe pagina lui de Facebook: „Drum bun, domnule Cîţu! O ţară întreagă a stat blocată în demisia dumneavoastră şi iată că, astăzi, demiterea a avut loc. E important ca din acest moment criza politică provocată de premierul Cîţu să se încheie cât mai repede. Pe cetăţeni îi interesează ca cineva să se gândească la ei şi nu la putere, de dragul puterii. Oamenii se luptă azi cu scumpiri, pandemie, un sistem sanitar ajuns la limită, nesiguranţa cu privire la rămânerea şcolilor deschise. Toată lumea ştie că avem o problemă sistemică, că încrederea în stat a ajuns la cote minime, iar situaţia este absolut dramatică. Regretabil, această criză a fost provocată şi escaladată de domnul Cîţu, care, pentru a câştiga puterea în partid, a sacrificat o coaliţie funcţională”.

sursă foto: Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.