Elon Musk

Elon Musk, CEO-ul SpaceX, a fost gazda show-ului „Saturday Night Live”, în cadrul căruia a recunoscut că suferă de sindromul Asperger. Știrea a devenit virală după anunțul făcut, în cadrul show-ului, de către miliardarul excentric.

Elon Musk: „Dacă am jignit pe cineva, vreau doar să le spun că am reinventat mașinile electrice și trimit oamenii pe Marte cu o rachetă. Credeați că sunt un tip normal și relaxat?”

„De fapt, fac istorie în această seară ca prima persoană cu sindromul Asperger care găzduiește SNL. Sau cel puțin primul care o recunoaște”, a spus miliardarul.

Ce este sindromul Asperger

Sindromul Asperger a fost adăugat în Manualul de Diagnostic şi Statistic al tulburărilor mintale (DSM-IV) al Asociaţiei Americane de Psihiatrie, fiind o tulburare de neurodezvoltare care se manifestă de obicei cu mare dificultate la participarea la interacțiunile sociale și la comunicarea non-verbală. Este caracterizată ca o tulburare a spectrului autist, dar nu afectează inteligența sau abilitățile lingvistice.

„În ciuda acestui lucru, mulți specialiști consideră că este vorba, de fapt, despre o formă mai ușoară de autism, deoarece are simptome similare, dar mai puțin severe”, au notat cei de la impact.ro. 

Uneori este denumită „dizabilitate ascunsă”, fiind foarte greu de diagnosticat. Tulburarea a fost descrisă în anul 1944, de către medicul german Hans Asperger.

FOTO: telemetro.com