Rușii au ieșit în stradă împotriva războiului din Ucraina! Pe rețelele de socializare sunt postate imagini și videoclipuri cu rușii care se adună în mai multe orașe pentru a spune „NU războiului din Ucraina”.

Conform realitatea.net, zeci de ruși au fost arestați în mai multe orașe din toată țara pentru că au protestat sau au încercat să iasă în stradă pentru a manifesta împotriva războiului dus de Putin în Ucraina. Mai multe personalități au anunțat proteste pentru joi seară, în toate orașele din Rusia, chiar și de o persoană dacă nu sunt posibile din cauza poliției.

Pentru video click aici. 

ACTUALIZARE – Ce se întâmplă în Ucraina?

Președintele Ucrainei susține că foțele ruse încearcă să ocupe Centrala nucleară de la Cernobîl. Se susține că aceasta ar fi o declarație de război împotriva întregii Europe: „forțele de ocupație ruse încearcă să ocupe Centrala nucleară de la Cernobîl. Militarii noștri își dau viața pentru ca tragedia din 1986 să nu se repete. A raportat acest lucru către premierul suedez. Aceasta este o declarație de război împotriva întregii Europe”.

„Militarii noștri își dau viețile pentru ca tragedia din 1986 să nu se repete… Aceasta este o declarație de război împotriva întregii Europe”, a punctat Zelenski.

Ar putea fi o captură de ecran Twitter cu 1 persoană şi text care spune „Deborah Haynes @haynesdeborah Ukrainian forces are battling invading Russian troops trying to seize the Chernobyl Nuclear Plant, Ukraine's president says. "This is a declaration of war against the whole of Europe" The radioactive Chernobyl Exclusion Zone, on Belarus border, is shortest direct route to Kyiv BoлoAиmиp 3eлeHcbKий @Zelensky... Russian occupation forces are trying to seize the #Chornobyl_NPP. Our defenders are giving their lives so that the tragedy of 1986 will not be repeated. Reported this to @SwedishPM. This is a declaration of war against the whole of Europe. 4:19 PM Feb 24, 2022 34 Reply Share”

O mamă din Ucraina a trecut granița pe jos în România, cu copilul în cărucior

Femeia a menționat că și-a luat cu ea doar strictul necesar și documentele. Femeia este ucraineancă, măritată cu un român.

„Este panică mare pentru că toată lumea vrea să plece de acolo. E aglomerație mare la vamă. E normal că lumea e panicată, toți au familii, copii.

Am lăsat mașina acasă, am trecut pe jos, nu pot să stau atât cu copilul. Mă așteaptă soțul în România. Sunt stresată, mi-am lăsat familie, mi-am lăsat tot acolo. Nu mi-am luat nimic în afară de documente și copil”.

Ar putea fi o imagine cu text care spune „Refugiații din Ucraina pot intra pe teritoriul României doar cu actul de identitate. NU au nevoie de paÈaport.”

Un copil a murit în urma bombardamentelor

Crește bilanțul victimelor în Ucraina. Potrivit presei ucrainene, un copil a murit după ce o rachetă a lovit un bloc de locuințe în orașul Ciuhuiiv, în apropiere de Harkov, în estul Ucrainei, a infromat știripesurse.ro.

Inamicul a lansat atacuri intense de artilerie asupra unităţilor noastre din estul ţării, precum şi asupra centrelor de comandă şi control şi a aeroporturilor militare din alte regiuni ale ţării”, a declarat Oleksiy Reznikov, ministrul ucrainean al Apărării, citat de agenţia Ukrinform.

foto: profimedia
foto: profimedia

Vladimir Putin: „Am așteptat 30 de ani încheierea unui acord cu NATO. Au trecut LINIA ROȘIE”

Președintele Vladimir Putin și-a continuat atacurile la adresa Statelor Unite și a Alianței Nord Atlantice, în prima reacție oficială după invadarea Ucrainei.

„În ultimii 30 de ani am încercat, răbdători, să ajungem la un acord cu NATO privind principiile egalității și indivizibilității securității în Europa”, a transmis Putin, potrivit paginii ministerului Afacerilor Externe al Rusiei.

„În schimb, am avut parte de dezamăgiri și minciuni cinice, sau încercări de a face presiuni și șantaj. Întregul așa-numit bloc occidental format de Statele Unite așa cum și-a dorit este “imperiul minciunilor. Toți sateliții săi nu numai că spun un “da” obedient, dar îi imită comportamentul și cu entuziasm acceptă regulamentele care le sunt oferite,” a mai transmis președintele Rusiei. 

„Pentru Statele Unite și aliații săi, este o politică să constrângă Rusia (…). Pentru noi nu este doar o amenințare la adresa intereselor noastre, ci și la însăși existența statului nostru și a suveranității sale.”

Cererile de donații pentru cauza Ucrainei – Războiul ruso-ucrainean, exploatat de hackeri

Specialiştii din cadrul Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) avertizează cu privire la faptul că hackerii exploatează conflictul militar dintre Rusia şi Ucraina prin transmiterea de mesaje false prin care utilizatorii sunt îndemnaţi să facă donaţii pentru cauza Ucrainei.

Pentru a creşte şansele de succes ale unui atac, infractorii cibernetici se folosesc de multe ori de context, de subiectele zilei care atrag audienţă. În debutul pandemiei, am observat folosirea abundentă a subiectului #Coronavirus în tentativele de fraudă, iar acum, odată cu începutul oficial al conflictului militar dintre Rusia şi Ucraina, atacatorii vor exploata această nouă temă de interes internaţional.

Atenţie în perioada următoare la tentative de fraudă în mediul online care folosesc ca element psihologic de situaţia din Ucraina, pentru a convinge utilizatorii să facă anumite acţiuni pripite. Fiţi vigilenţi cu privire la postările de pe social media sau din mesaje primite din surse necunoscute, prin care se face apel la donaţii pentru cauza Ucrainei şi evitaţi să furnizaţi date sau să trimiteţi bani, fără o documentare referitor la legitimitatea iniţiativei”, avertizează experţii, transmite Agerpres.

În acest context, DNSC recomandă evitarea accesării de linkuri din astfel de postări, ori din mesaje nesolicitate, venite din surse necunoscute.

Raportarea unor asemenea incidente se poate face direct către DNSC, la numărul unic 1911 sau pe e-mail la alerts@dnsc.ro.

surse: realitatea.net, cns24.ro, stiripesurse.ro, tv8.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.