Un om de etnie rromă a fost condamnat la 4 ani de închisoare!

Un om de etnie rromă a fost condamnat la 4 ani de  închisoare pentru tentativă de omor.

Din spusele procurorilor, invidiul pe numele său Alex Stănescu, a sărit la un om cunoscut cu un cuțit pentru o datorie de 30 de lei.

Judecătorii din cadrul județului Iași l-au condamnat pe acesta la 4 ani de închisoare pentru tentativă de omor.

„Instanța confiscă de la inculpatul Alex Stănescu lama cutter folosită la săvârșirea faptei. Ia act că persoana vătămată F.I. nu s-a constituit parte civilă”, au precizat ieri magistrații ieșeni”.

„Pe 15 mai 2020, în jurul orei 16:00, pe fondul unui conflict spontan și al consumului de alcool, inculpatul i-a aplicat persoanei vătămate lovituri. Loviturile au fost aplicate cu un obiect tăietor, cu lama cutterului de 10 pe 1,5 centimetri. Inculpatul i-a cauzat victimei plăgi tăiate la nivel latero-cervical dreapta și hemitorace. Astfel, inculpatul a fost trimis în judecată pentru tentativă de omor”, a declarat Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași”.

Conflictul a izbucnit de la o sumă neglijabilă

„Conflictul a izbucnit pe fondul consumului de alcool. Totodată, disputa a izbucnit de la un împrumut de 30 de lei, pe care mama inculpatului i l-ar fi dat soției victimei”, a adăugat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași”.

sursă: bzi.ro