Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași organizează în perioada 14-16 mai 2021, Maratonul de vaccinare împotriva virusului COVID-19.

Toate persoanele care au de la 16 ani în sus pot veni la Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași (Universitatea de Medicină și Farmacie) pentru a se vaccina.

Trebuie să aveți la voi doar buletinul, fără să vă programați, începând cu data de 14 mai, de la ora 16, până luni, 17 mai, ora 8.

Vaccinul folosit este Pfizer-Binotech, rapelul se va asigura la 21 de zile de la prima doză, în weekendul 4-6 iunie.

Pentru minori, părintele său tutorele legal trebuie să facă un acord scris.

Acțiunea se va desfășura non stop și se vor implica peste o mie de membrii a Universitatea de Medicină și Farmacie„Grigore T. Popa” din Iași.

„Încă din luna martie a anulului trecut, Universitatea de Medicină și Farmacie «Grigore T. Popa » din Iași s-a implicat cu toate resursele sale, materiale și umane, în lupta împotriva virusului SARS COv2. Deschiderea laboratorului de Biologie Moleculară pentru detecția SARS-CoV2, din cadrul Centrului de Cercetare și Medicină Experimentală CEMEX, campaniile provaccinare, deschiderea centrului de vaccinare în cadrul UMF Iași, voluntariatul studenților și al cadrelor didactice, sunt doar câteva exemple care stau la baza politicii de responsabilitate socială a UMF Iași – adoptată și înțeleasă de întreaga comunitate academică. Organizarea unei astfel de acțiuni de către Universitate este un pas firesc, asumat și care arată dorința sinceră a cadrelor didactice, medicilor , personalului administrativ și studenților de a-și ajuta semenii să se întoarcă la o viață normală. Lumea trebuie să înțeleagă că nu putem să învingem pandemia dacă nu ne vaccinăm în număr cât mai mare, astfel încât să putem ajunge la procentul necesar realizării imunității de turmă. Așadar, mesajul meu pentru moldoveni este: Sănătatea voastră este responsabilitatea noastră. Vino să te vaccinezi la UMF Iași!”, a transmis prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iași.

Maratonul de vaccinare este organizat de UMF Iași, în parteneriat cu Direcția de Sănătate Publică Iași, Colegiul Medicilor Iași, Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România, filiala Iași (OAMGMAMR Iași), Prefectura Iași, Primăria Iași, Consiliul Județean Iași și Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Primul maraton de acest gen a fost în Timișoara, evenimente asemănătoare se vor mai desfășura în: București, Cluj Napoca, Târgu Mureș și Craiova.

sursă/sursă photo:umfiasi.ro

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.