Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași organizează, în perioada 14-16 mai 2021, Maratonul de vaccinare împotriva COVID-19.

Încă din luna martie a anulului trecut, Universitatea de Medicină și Farmacie «Grigore T. Popa » din Iași s-a implicat cu toate resursele sale, materiale și umane, în lupta împotriva virusului SARS COv2. Deschiderea laboratorului de Biologie Moleculară pentru detecția SARS-CoV2, din cadrul Centrului de Cercetare și Medicină Experimentală CEMEX, campaniile provaccinare, deschiderea centrului de vaccinare în cadrul UMF Iași, voluntariatul studenților și al cadrelor didactice, sunt doar câteva exemple care stau la baza politicii de responsabilitate socială a UMF Iași – adoptată și înțeleasă de întreaga comunitate academică. Organizarea unei astfel de acțiuni de către Universitate este un pas firesc, asumat și care arată dorința sinceră a cadrelor didactice, medicilor , personalului administrativ și studenților de a-și ajuta semenii să se întoarcă la o viață normală. Lumea trebuie să înțeleagă că nu putem să învingem pandemia dacă nu ne vaccinăm în număr cât mai mare, astfel încât să putem ajunge la procentul necesar realizării imunității de turmă. Așadar, mesajul meu pentru moldoveni este: Sănătatea voastră este responsabilitatea noastră. Vino să te vaccinezi la UMF Iași!”, a transmis prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iași.

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași susține acest maraton.

„Orice persoană care a împlinit 16 ani poate veni la UMF Iași (str. Universității, nr. 16) doar cu buletinul, fără programare, începând cu data de vineri, 14 mai, de la ora 16.00, până luni, 17 mai, ora 8.00 și va fi vaccinată cu prima doză de ser Pfizer. Rapelul se va asigura la 21 de zile de la prima doză, în weekendul 4-6 iunie.

Pentru minori este necesar un acord scris al unui părinte sau tutore legal. În această acțiune de amploare care are loc 24 de ore din 24, se vor implica, în mod voluntar, peste o mie de membri ai comunității academice a Universității, de la cadre didactice și studenți, până la personal administrativ. Pe esplanada UMF Iași va fi instalat un Info Point, iar în clădirea Universității vor fi amenajate 20 de fluxuri de vaccinare.

Conducerea executivă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași îndeamnă toți membrii comunității academice (cadre didactice și de cercetare, personal administrativ, studenți, absolvenți) care încă nu s-au vaccinat împotriva COVID-19 să ia parte la maratonul de vaccinare organizat în perioada 14-16 mai 2021 de Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași (UMF Iași)”, au transmis cei de la UAIC.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.