Crăciunul este cea mai așteaptă sărbătoare de către majoritatea oamenilor, iar în Spania se trăiește cu aceeași intensitate această perioadă.

9 obiceiuri de Crăciun și de Anul Nou din Spania:

1. Nu există Moș Crăciun

În Spania nu există Moș Crăciun. În schimb, cadourile se oferă pe data de 6 ianuarie de către Reyes Magos, cei trei magi de la răsărit. Spaniolii trebuie să aștepte cu 12 zile mai mult decât noi pentru a primi darurile mult așteptate. Tradiția a început să se schimbe iar spaniolii primesc cadouri atât în ziua de Crăciun,  cât și pe 6 ianuarie de Reyes Magos.

white snowman figurine beside red heart ornament

2. Loteria cea grasă

La Loteria cea Grasă sau El gordo participă orice spaniol, de multe ori aceștia cumpără  o zecime dintr-un bilet și joacă aceleași numere ca și grupul lor de prieteni sau colegi. Rezultatele sunt anunțate pe  22 decembrie, în direct, la televizor. Mai interesant este faptul că numerele câștigătoare sunt anunțate fiind cântate de către copii.

3. Mâncăruri tradiționale de Crăciun

Pe 24 decembrie, în Ajunul Crăciunului are loc principala masă de familie și se mănâncă în mod obligatoriu jambon maturat Serrano. Pentru desert turrón de Reyes, o prăjitură umplută cu frișcă și  decorată cu fructe confiate pe deasupra.

person slicing meat

4. Portal de Belén

Portal de Belén este o decorațiune de Crăciun tradițională în Spania, la care sunt asamblate numeroase magazine și case.  Aceasta reprezintă Scena Nașterii lui Iisus.

5.Caga Tió

Cago Tió este un trunchi de copac decorat cu față și picioare ținut în grădină sau casă și  este acoperit cu o pătură, astfel încât să nu i se facă frig. Copiii din Catalonia lovesc trunchiul cu bețe, cântând o melodie care îl imploră să scoată dulciurile. Apoi ridică pătura și găsesc bomboanele mult sperate!

6.Moș Crăciun Basc

Cei din Comunitatea Bascilor au propria versiune a lui Moș Crăciun, care există doar în această regiune. Numele acestuia este Olentzero și este un uriaș care se îmbracă în hainele țărănești, fumează pipă și în noaptea de 23 decembrie, în Bilbao călătorește de-a lungul Gran Via spre Teatrul Arriaga, pregătit să dăruiască cadourile copiilor mici în ajunul Crăciunului.

7. Ziua păcălelilor în decembrie

Spaniolii sărbătoresc Ziua păcălelilor  în luna decembrie. În timp ce noi sărbătorim Ziua păcălelilor  pe 1 aprilie în  Spania este diferit iar aceștia  o sărbătoresc pe 28 decembrie cu Día de los Santos Inocentes.

8. Slujba la miezul nopții

În ajunul Crăciunului oamenii participa la misa del gallo, la ora 00: 00.  La această slujba de la miezul nopții, cei din Spania își reafirmă credința și laudă nașterea lui Isus Hristos în ziua de Crăciun.

cathedral interior

9. Se mănâncă struguri de Anul Nou

Spaniolii, la numărătoarea inversă de Anul Nou, sunt ocupați să mănânce 12 boabe de struguri, una pentru fiecare bătaie de ceas. Se spune că vor avea ghinion dacă nu reușesc le mănânce pe toate.

blue berries on gray concrete floor

Sursă: idealista.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.