top ceaiuri
top ceaiuri

Vremea se răcește din ce în ce mai mult, iar cartea favorită și serialul preferat pot fi savurate cu un ceai special. Astfel, în continuare îți vom prezenta top 3 ceaiuri care sigur vor schimba atmosfera serilor reci.

  1. Ceaiul de Lavandă

Denumit și „aurul mov al culturii”, ceaiul de lavandă este o alegere excelentă, având în vedere stresul acumulat în fiecare zi. Totodată, prin notele sale fine, ceaiul de lavandă poate reduce atât stările de anxietate, cât și cele de nervozitatea.

levantica-ceai

2. Ceaiul de Sânziene

Sânzienele dețin miros ușor dulceag, dar care au un gust acrișor. Cunoscut pentru efectul său terapeutic, se spune că acest ceai are un efect și mai mare dacă sânzienele sunt culese în noaptea de Sânziene.

3. Ceaiul de Măceșe

Un remediu foarte popular, ceaiul de măceșe este făcut din fructe zdrobite şi uscate. Datorită conținutului său ridicat de vitamina C, fructele măceșului sunt recunoscute ca fiind un adevărat medicament natural. Dacă tot de sărbători nu avem cum să scăpoăm de câteva kilograme în plus, ceaiul de măceșe ajută la menținerea siluetei.

surse: doctorexpres.ro, livadacuceai.ro, jorjette.ro, ceaiurinaturale.ro