1.Prison Break

Gen: acțiune, dramă, crimă, aventură

Număr sezoane: 5 ( din câte am înțeles apare și  sezonul 6)

Difuzare: 2007

Vârstă: 16+

Lincoln este acuzat de uciderea lui Terrence Steadman. Procurorii au  dovezi clare  care nu lasă nici o urmă de îndoială asupra ucigașului, iar Lincoln este condamnat la moarte și este băgat la închisoarea de la Fox River unde  își așteaptă execuția. Michael Scofield, fratele acestuia este convins de nevinovăția fratelui său și decide să-l salveze, inventând un plan genial pentru evadare. Pentru a intra în închisoare, se preface  că jefuiește o  bancă. Ajungând la Fox River lucrurile încep să se înrăutățească, Veronica încearcă să facă lumină în cazul lui Lincoln, dar eforturile ei sunt zădărnicite de acțiunile unor agenți care aparțin unei organizații numită Compania.

2. Shadowhunters

Gen: acțiune, dramă, iubire, supranatural, ficțiune de groază

Număr sezoane: 3

Difuzare: 2016

Vârstă: 16+

Clary este admisă în Academia de Arte din Brooklyn. În seara respectivă, în timp ce sărbătorea cu cel mai bun prieten al ei, Simon Lewis,  Clary vede un grup de persoane  pe care nimeni altcineva nu le poate vedea cu excepția ei. Acesta intră în echipa lor descoperind lucruri la care nici nu te aștepți, acest serial te va ține  în suspans până la final.

 

3. Sex  Education

Gen: comedie, dramă, poveste de maturizare

Număr sezoane: 2 ( cei de la Netflix au anunțat oficial că vom avea și sezonul 3)

Difuzare: 2019

Vârstă: 16+

Otis, este nesigur în ceea ce privește sexul, chiar dacă mama lui este terapeut sexual. Otis împreună cu o colegă de clasă (în care are foarte multă încredere) înființează o afacere de consiliere sexuală pentru a-și ajuta colegii care au probleme sexuale. Mai târziu  Otis se îndrăgostește de Ola, dar este lovit de realitate dându-și seama că defapt o place pe Mavi.

4. Elite

Gen: dramă, iubire, mister

Număr sezoane: 3

Difuzare: 2018

Vârstă: 16+

O școală publică se prăbușește, iar constructorul încearcă să-și repare imaginea și plătește  3 elevi afectați să meargă la o școală privată exclusivistă. La un moment dat o elevă din liceu este ucisă și se caută criminalul faptei,  nu vreau să vă spun prea multe despre acest serial, dar vă pot spune că am avut nopții nedormite uitându-mă la el).

 

5. 13 Reasons Why

Gen: dramă, mister

Număr sezoane: 4

Difuzare: 2017

Vârstă: 16+

Hanna Baker se sinucide, iubitul ei, Clay suferă foarte mult după aceasta. Hanna lasă în urma ei 13 casete, pe fiecare casetă este înregistrat un motiv pentru care s-a sinucis, aceste casete scot la iveală informații tulburătoare. Clay se află și el pe o casetă și începe să aibă halucinații, iar cu persoanele din jurul său este foarte agresiv deoarece mereu o vede pe Hanna în fața ochilor. Vă las pe voi să aflați mai multe!

 

Spor la vizionat!

sursă poze: facebook
sursă informații: Wikipedia, Netflix