Este dificil de identificat care este cel mai mare palat din lume, deoarece multe țări folosesc standarde diferite pentru a le aprecia.

Unele surse spun că un palat adevărat trebuie măcar o dată să fi servit ca loc de reședință pentru rege, în timp ce o altă sursă spune că palatul este o reședință oficială a guvernatorului sau șefului de stat. Totuși, neprivind la contradicții, există o clasificare generală acceptată de cele mai mari palate din lume, pe care le puteți vedea chiar aici:

1. Palatul Parlamentului din București

Este situat în centrul capitalei, București, și este sediul parlamentului României. Este cel mai masiv și cel mai greu palat din întreaga lume, a doua cea mai mare clădire administrativă din lume și a patra cea mai mare clădire din lume. Palatul are o suprafață de 330.000m².

foto: en.wikipedia.org

2. Palatul Hofburg din Viena

A fost construit în secolul XIII și s-a extins cu mult în comparație cu dimensiunile inițiale. Hofburg este un fost palat imperial în care au locuit unele dintre cele mai influente persoane din istoria Europei și Austriei, inclusiv monarhii din dinastia Habsburgilor și conducătorii Imperiului Austro-ungar. Palatul are 2600 de camere și are o suprafață de 240.00m².

foto: Palatul Hofburg – Wikipedia

3. Palatul Istana Nurul Iman din Brunei

A fost finalizat în 1984 și costă 1,5 miliarde de dolari americani, servind ca reședință oficială pentru sultanul și guvernul statului Brunei. După ce a fost finalizat, Istana Nurul Imam a fost declarat cel mai mare palat rezidențial din lume construit vreodată. Are 1788 de încăperi și o suprafață de 200.000m².

foto: tripfreakz.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.