închisoare pe viață
închisoare pe viață

Un bărbat în vârstă de 22 de ani, Răzvan Butuc, a fost condamnat la închisoare pe viață după ce a ucis doi vecini, pentru a face rost de banii necesari pentru etnobotanice.

Răzvan Butuc și victimele din acest caz, Elena şi Radu Şîpoteanu, mamă şi fiu, erau vecini de aproximativ 13 ani. Răzvan lucra la o spălătorie auto, fiind dependent de etnobotanice de la vârsta de 15 ani. Pe 9 aprilie 2019, Butuc a mers la apartamentul familiei Șîpoteanu pentru a-l ruga pe bărbat să-i împrumute un telefon pentru a suna un prieten.

Judecătorii au precizat: „Numitul Şîpoteanu Radu a fost de acord şi s-a îndreptat spre telefon, dar, în momentul în care a vrut să închidă uşa, inculpatul a împins uşa cu mâna, după care l-a prins de cămaşă şi l-a tras în bucătărie. Deşi victima îl întreba ce doreşte, inculpatul nu i-a răspuns”.

Butuc a luat un cuțit din bucătărie și l-a înjunghiat pe Radu de față cu mama sa. În cele din urmă, Răzvan a sugrumat-o pe femeie.

Pe 23 aprilie, vecinii au sunat la poliție deoarece din apartamentul familiei Șîpoteanu venea un miros greu. La fața locului, criminaliștii au descoperit cele două cadavre.