Dragnea a fost confirmat pozitiv cu COVID-19. Conform Digi24, ar fi luat virusul de la un coleg de celulă. Într-o postare pe Facebook, fostul secretar general al PSD, Codrin Ștefănescu, a menționat faptul că starea lui Dragnea s-ar înrăutăți. Nu se știe de unde are această informație.

Vā anunţ cā starea de sănătate a lui Liviu Dragnea s-a agravat! Brusc! Când a fost transferat la spitalul penitenciarului Jilava era asimptomatic. M-a sunat atunci şi v-am informat pe toţi! De 2 zile nu reuşim sa luam legătura cu el, iar cei de acolo refuzā sā dea orice explicaţie familiei, avocatului sau presei!

Vā voi ţine la curent când vom afla detalii!”, a scris Ștefănescu pe pagina sa de Facebook.

Imediat cu această postare a apărut și reacţia Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP): „Având în vedere informațiile recent vehiculate în spațiul public, cu privire la starea de sănătate a persoanelor private de libertate confirmate pozitic cu SARS-CoV-2, pentru care se asigură tratament specific în Penitenciarul-Spital București-Jilava precizăm:

Niciun pacient aflat în custodia Penitenciarului-Spital Bucureşti-Jilava nu necesită îngrijiri medicale de terapie intensivă, unitatea penitenciar-spital asigurând conduita terapeutică specifică pentru forme uşoare şi medii de îmbolnăvire cu Covid-19

Referitor la componenta comunicării informațiilor referitoare la starea pacienților, subliniem că aceasta se realizează în conformitate cu prevederile Legii drepturilor pacientului nr. 46/2003, a Legii nr.254/2013 privind executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, respectiv a Legii nr. 363/2018 privind protecţia persoanelor fizice referitor la prelucrarea datelor cu caracter personal de către autorităţile competente în scopul prevenirii, descoperirii, cercetării, urmăririi penale şi combaterii infracţiunilor sau al executării pedepselor, măsurilor educative şi de siguranţă, precum şi privind libera circulaţie a acestor date.

sursă foto: www.cugetliber.ro