cazuri în Iași
cazuri în Iași

Situația se agravează: tot mai multe cazuri în Iași! Iașul a înregistrat 300 de cazuri noi de COVID 19, fiind în primele 10 județe din acest punct de vedere. Medicii atrag atenția în privința supraglomerării unităților sanitare.

Spitalul de Boli Infecţioase a trecut de pargul de 3.500 de bolnavi COVID-19 trataţi de la începutul pandemiei. Ieri, la ora prânzului, singurul pat liber la Terapie Intensivă a fost ocupat, în mai puţin de trei ore de la raportare.

„Din punctul de vedere al tratamentului, deocamdată, stăm bine, spun deocamdată pentru că unul dintre imunomodulatoare, cel pentru interlukeina 6, este aproape zero ca stoc. Avem la dispoziţie un alt imunomodulator, cel care vizează antilukeina 1. La partea de imunomodulare încercăm să ne pliem, să judecăm datele conform celor de laborator şi să obţinem cel mai bun progonstic pentru pacienţi”, a spus prof.dr. Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase.

Se consideră că tocilizumab este un medicament care a fost dat ca a fi extrem de eficient, mai ales la formele medii spre severe la bolnavii de COVID 19, dar cu greu se găsește în magazia spitalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.