Ministrul Învățământului a afirmat că orele, cursurile nu vor putea fi făcute în format fizic, aproximativ, până-n semestrul al II-lea. Vom avea o ordonanță de urgență prin care să continuăm învățământul online”, a declarat Sorin Cîmpeanu pentru Antena 3. 

Dat fiind faptul că s-au pierdut multe noțiuni prin cursurile realizate în mediul online, se dorește revenirea la școala, formaat fizic, începând cu semestrul al II-lea. Însă, trebuie să mai avem în vedere bilanțul de cazuri de COVID-19. „Important este să nu fie o creștere semnificativă” a numărului de cazuri, a mai menționat Cîmpeanu.

Cîmpeanu dorește organizarea Examenelor în condiții cât mai obișnuite cu putință: „Am susținut importanța predictibilității. Nu poți anunța cu o lună înainte un copil care se pregătește de Evaluarea Națională sau de Bacalaureat că va da examen la alte discipline, în alt fel. De aceea ne dorim reluarea școlii în format clasic, pentru acțiuni remediale pentru a pregăti examenele naționale așa cum elevii de clasele a VIII-a și a XII-a trebuie să deruleze. Dacă nu se va putea, nu vreau să iau în considerare acest scenariu, dar dacă nu se va putea deschide în format clasic școala, atunci vor trebui adoptate schimbări care să fie toate în beneficiul elevilor”. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.