Servicii medicale

Conform CNAS, cetățenii străini și apatrizii aflați în situații deosebite care provin din zona conflictului armat din Ucraina beneficiază de aceleași servicii medicale ca asigurații români, fără plata contribuției de asigurări sociale de sănătate, precum și de medicamente, materiale sanitare, dispozitive medicale și servicii cuprinse în programele naționale de sănătate curative.

Asistența medicală se acordă de către furnizorii aflați în relație contractuală cu casele de asigurări de sănătate în baza documentului de trecere a frontierei acceptat de statul român. Furnizorii vor păstra o copie a documentului și vor întocmi evidențe distincte pentru serviciile acordate acestor categorii de persoane.

CNAS a transmis o circulară către toate casele de asigurări de sănătate cu informații privind modul de acordare a serviciilor medicale pentru refugiații din Ucraina, pentru a fi transmise tuturor furnizorilor cu care acestea se află în relație contractuală”, a menționat Biroul de Presă a CNAS pe data de 3 martie 2022.

Aici poți vedea tabelul cu serviciile medicale, printre care: 

  • consult medical general
  • neurologie
  • stomatologie
  • ginecologie
  • dializă
  • și ajutor pentru animale de companie

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1AgZYfuRccNIf4R5g8th6kqcbpqR23Ww66iNcnp8sbBU/edit?usp=sharing

Servicii medicale
Servicii medicale

Lista cu locurile de cazare în Iași o poți citi aici.
Un alt articol ce te poate ajuta – aici.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.