Școli și grădinițe închise ilegal în Iași!
Școli și grădinițe închise ilegal în Iași!

Școli și grădinițe închise ilegal în Iași! Tribunalul Iași a decis în data de 19 noiembrie 2020 că este „nelegală prevederea prin care au fost suspendate activitățile didactice față în față în unitățile de învățământ” de către Comitetul pentru Situații de Urgență Iași.

Decizia Tribunalului Iași nu este definitivă și nu se vor produce efecte juridice imediate, deoarece judecătorii nu au fost de acord cu suspendarea celor două articole, până la o decizie definitivă, relatează Ziarul de Iași.

Așadar, școlile nu revin la cursurile față în față, în acest moment. Președintele Asociației, Christian Comșa, fiind contactat de Edupedu.ro, a declarat că această decizie a instanței „nu înseamnă că se redeschid școlile”. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență nu a luat decizia de suspendare în mod legal.

Cei care au avut calitatea de reclamanți în acest proces sunt: Asociația Școlilor Particulare, Școala Primară Hansel Und Gretel Iași, Grădinița Euro Kid Iași, Grădinița Montessori School Of Iași, Asociația Enalure – Grădinița Waldorf Enalure, Grădinița Penilla, Grădinița cu program Prelungit Căsuța Zânelor, Grădinița cu program prelungit Kids Heaven, Școala Primară Montessori School of Iași, Școala Primară Atelier nr. 1, Grădinița Atelier nr. 1, Grădinița Hopscotch, Grădinița Kitty SRL.

Observăm că Asociația Școlilor Particulare nu se oprește aici! „În data de 25 noiembrie va avea loc primul termen în procesul în care solicităm și anularea prevederilor ordinului de ministru și a hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență prin care au fost suspendate activitățile didactice față în față în toate unitățile de învățământ din România”, anunță Asociația Școlilor Particulare, conform Edupedu.ro Reprezentanții Asociației Școlilor Particulare nu înțeleg de ce nu a fost desfășurată o analiză în privința suspendării cursurilor și de ce această măsură a fost luată peste tot.
„Poate copiii din grădinițe, din clasele primare mici și din clasele de final de nivel ar fi putut să vină la școală. Poate școlile din zonele în care incidența este scăzută ar fi putut funcționa. Poate pe viitor vom reuși să punem educația acolo unde este locul ei în societatea românească”, mai spune Asociația Școlilor Particulare, conform Libertatea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.