România a luat trei medalii de aur și două de argint la Olimpiada Internaţională de Fizică, iar echipa a fost coordonată de către conf. univ. dr. Sebastian Popescu de la Facultatea de Fizică a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

Echipa de elevi a reprezentat România la Olimpiada Internaţională de Fizică din acest an, care a avut loc în perioada 17-24 iulie 2021, țara organizatoare fiind Lituania.

Medaliile de aur au fost obţinute de Vlad-Ştefan Oros, de la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timişoara, Tudor-Gabriel Mocioi, de la Colegiul Naţional „Tudor Vianu” din Bucureşti şi George Cristian Ardeleanu, de la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti.

Medaliile de argint au fost obţinute de Antonia-Alma Ghiţă, de la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, şi Ştefan Ştefănescu, de la Colegiul Naţional „Dimitrie Cantemir” din Oneşti.

  • „Coordonatorul echipei de profesori care s-au ocupat de organizarea şi desfăşurarea Olimpiadei Naţionale de Fizică 2021, precum şi de selecţia lotului naţional al României în vederea participării la Olimpiada Internaţională de Fizică, este conf. univ. dr. Sebastian Popescu de la Facultatea de Fizică a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi”, se menţionează în comunicatul de presă.

Ediția 2021 a Olimpiadei Naționale de Fizică s-a desfășurat sub auspiciile Societății Române de Fizică, cu sprijinul Facultăților de Fizică de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea București, precum și a Departamentului de Fizică de la Universitatea din Craiova. Partenerul oficial al Olimpiadei Naționale de Fizică 2021 a fost Fundația eMag.

 

sursa foto: https://www.ipho2021.lt