Universitatea ,,Alexandru Ioan Cuza”

„Fizic sau în scenariul hibrid” – Așa ne-au anunțat. Ne-am cazat, am plătit chiriile și, apoi, ne-au anunțat că facem ONLINE.

Joi, 23 septembrie 2021, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași trebuia să-și anunțe studenții cu privire la modalitatea în care vor începe cursurile, față în față, online sau hibrid. După o ședință a Senatului Universității, însă, rectorul Tudorel Toader a anunțat pe pagina sa de Facebook că „modalitatea de desfășurare a activităților didactice și de cercetare științifică să fie stabilită de către conducerea fiecărei facultăți, cu respectarea prevederilor legale și a evoluțiilor epidemiologice!”

Astfel, cu câteva zile înainte de începerea anului universitar, când toți studenții au fost anunțați din vară că vor urma cursurile fizic și și-au căutat chirie sau cameră la cămin, reprezentanții facultăților au început să anunțe că atât cursurile, cât și seminariile, laboratoarele, vor fi online, conform radiohit.ro. 

Universitatea ,,Alexandru Ioan Cuza”/ Facebook: Viață de student
Universitatea ,,Alexandru Ioan Cuza”/ Facebook: Viață de student

„Ședințe peste ședințe, peste ședințe, peste ședințe… s-a terminat concediul! Organizați și voi ceva util, că deschiderea facultății cu 40 de persoane și un amărât de live pe Facebook o poate face oricine. Început de an în România anului 2021: niște promisiuni ca să nu zici că nu ai spus ceva, cuvinte mari, care mai de care mai pompoase (trebuie să arăți că ești mare și tare), apoi pleci acasă, că oricum ți-ai bătut gura degeaba. Nimeni nu te-a ascultat, dar măcar ai fost acolo și te-a văzut plebea. Eh, asta e! Cineva trebuie să facă și asta, corect?

Apreciez promptitudinea universității și a facultăților! Ați avut timp berechet ca să luați deciziile acestea, dar nu, vă fofilați pe ultima sută de metri. Unii dintre noi suntem angajați, avem un program și trebuie să ne organizăm din timp. Studenții trebuie mereu să se conformeze și să ducă lucrurile la bun sfârșit în timp util, fără să aibă nimic de spus, doar să execute. Dacă este vorba despre un deadline expirat parcă cade cerul peste profesori și nu mai există alte soluții. Numai aud: <<Îmi pare rău, dar ați avut timp până acum să rezolvați sarcina primită>>, <<V-am spus de la bun început care sunt regulile, trebuia să vă încadrați în timp>>.

Am înțeles, ne-am conformat și am acceptat. Acum, când prestigioasa Universitate „Alexandru Ioan Cuza” din Iași este pusă în situația de a veni în fața studenților cu un răspuns prompt, pasează mingea de la un iresponsabil la altul. Nimeni nu este de vină, nimeni nu știe nimic concret, dar aveți pretenții ca studenții să știe exact ce au de făcut tot timpul. Am văzut că încep să se plângă profesorii pe grupuri, pentru că nu s-ar putea adapta sistemului hibrid. Mai ușor, stați la rând, studenții sunt în aceeași situație și nu ne văicărim atât. Să nu mai zic că noi suntem nevoiți să ne cazăm la cămine. Evident, faci, nu faci online, banii tot îi dai”, a menționat unul dintre studenții din cadrul Universității „Aleaxndru Ioan Cuza”.

„Cum vine asta cu <<Facultatea se va face online cu revizuiri săptămânale>>?

Au ajuns studenții chiar cobai ai facultății? <<Săptămâna asta facem puțin online, săptămâna viitoare puțin fizic și după mai vedem…>>
Să înțeleg că pe piața de imobiliare de acum chiria va începe sa se calculeze la săptămână și curând la zi in ritmul ăsta?
Pentru că îmi vine greu sa cred că studenții vor da buluc să plătească chirii lunare in Iași (deloc mici) pentru câte o săptămână de facultate fizică anunțată când și când..
Și mai este și “aroganța” personală de a avea dreptul să îți organizezi din timp programul, că vorba aia, student la la Business Administration fiind, am învățat să îmi planific agenda cu obiective pentru tot anul. Și poate la auzul anunțului că facem online, eu deja mi-am luat bilet spre Paraguay pentru a merge să-mi dezvolt business-ul de ananași pătrați. 🍍
Și cu siguranță ca mine mai sunt multi alți studenți a căror obiective pe anul acesta depind de cum va fi facultatea și nu ne permitem ca acest lucru sa se schimbe de la o săptămână la alta. Pentru că DA, sunt studenți și nu putini care își propun și alte realizări în timpul facultății, pe lângă o diplomă de licență.

Așa că dacă s-a luat odată o decizie, asumați-o măcar pe termen mediu, că altfel creați haos”, a mai subliniat o studentă.

„Rușineee!!! Ne-ați anunțat că începem fizic, ne-am căutat chirii și cămine ca proștii și cu 3 zile înainte de începerea anului universitar ne spuneți că facem online. Îmi pare rău acum că am optat pentru această facultate, sincer, majoritatea facultăților încep fizic, noi, nu. Mai spuneți ca să ne ținem chiriile și căminele, îmi dați voi 300 de euro lunar doar ca să stau în alt oraș? Rușine”, conchide Ocu Sebastian într-un comentariu postat la anunțul făcut de Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor din cadrul UAIC.
foto: www.cronicadeiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.