Restaurantele au dat în judecată Guvernul României
Restaurantele au dat în judecată Guvernul României

Reprezentanții unor cunoscute restaurante din Iași au dat în judecată atât Guvernul României, cât și Instituția Prefectului. Cer în istanță anularea măsurilor privind închiderea unităților din cauza pandemiei de COVID-19.

Reprezentanții restaurantelor: Fireribs, Escape, La Cumătru, Egglectic Bistro și Magic Pizza, dar și ai cafenelelor: Bindu și Fika acționează în judecată, la Curtea de Apel Iași, Guvernul României. Reclamanții au dat în judecată și Instituția Prefectului.

Urmează ca magistrații din cadrul celor două instanțe ieșene să stabilească un termen pentru procese. Pnetru a lua o decizie, judecătorii vor asculta ceea ce au de spus ambele părți implicate.

Mihai Zaharescu, patronul Restaurantului Fireribs, din zona Bucșinescu, din municipiul Iași, a declarat: „Am discutat cu un avocat, și noi, cei care am depus acțiunile, am fost de acord să contestăm în instanțe măsurile privind închiderea temporară a unităților. Din punctul meu de vedere, sunt de acord să-mi dea drumul la restaurant de ieri, nu de azi! Cred că măsurile au un rost, pentru că, dacă vedem nebunia care are loc în lume cu pandemia aceasta de COVID-19, nici nu știm cum să o interpretăm: unde este acest virus, unde sunt focarele?! Dacă ne luăm după informațiile pe care le primim, suntem ca și morți deja! Trebuie luate unele măsuri și ele trebuie respectate, indiferent că sunt pe un fond propagandistic sau nu. Trebuie să avem fiecare grijă de noi, pentru că situația nu e roz. Pe de altă parte, afacerea este afectată. Din 30 de angajați pe care îi am, am fost nevoit să trimit jumătate în șomaj tehnic. Pe ceilalți îi țin la treabă și facem livrări la domiciliu. Însă livrările nu merg prost, ci foarte prost, deoarece competiția pe piață este mare, iar lumea nici nu prea mai are bani”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.