Rectorul UMF Iași se află în centrul unui scandal uriaș! Amenință că trimite direct în restanță studenții izolați/infectați! În cazul în care studenții nu se prezintă fizic la cursuri, diploma lor nu va fi recunoscută în UE.

Tinerii au deschis război împotriva conducerii UMF Iași. Deși mai mulți studenți au fost infectați, rectorul UMF insistă asupra prezenței fizice la cursuri!

Dacă nu se vor prezenta fizic la cursuri, diploma lor nu va fi recunoscută în Uniunea Europeană!

„Rectorul ne amenință în continuare pe noi studenții spunând că dacă vom avea doar cursuri online, este posibil ca diplomele noastre să nu fie recunoscute de Legislația UE. Această informație este de fapt incorectă și înșelătoare, iar rectorul încearcă în mod deliberat să folosească tactici de frică pentru a speria studenții și îi amenință, forțându-i să accepte doar ceea ce spune el. Nimeni din UE nu a spus că diplomele medicale nu vor fi recunoscute dacă sunt predate cursuri online. Aceasta este o pandemie, ceva care afectează în fiecare țară, majoritatea universităților au apelat la varianta de educație medicală online. Chiar și în România majoritatea universităților sunt online, știu din Spania, Italia, Franța și Marea Britanie faptul că studenții la medicină învață online. Ceea ce spune rectorul este complet greșit și minte studenții, înșelându-i”, au afirmat mai mulți studenți străini de la UMF.

Nu au voie în spitale, dar merg la UMF pentru a asculta profesorul cum le predă!

„Chiar și acum, când noi, studenții, participăm la cursuri în amfiteatre, noi nu putem vedea sau examina pacienții. Practic, stăm și profesorul ne vorbește. Acest lucru se poate face cu ușurință online, pe Microsoft Teams, și ar fi mult mai sigur, pentru că nu trebuie să călătorim și să ne expunem. Totodată, nu ar trebui să fim sufocați purtând o mască ore în șir. Ne-au spus și câțiva medici, asistenți și profesori că sunt nemulțumiți de condițiile în care învățăm”, au adăugat studenții mediciniști.

Produsele de dezinfectare în spitale sunt zero!

În puținele ore de practică, studenții au constatat că riscul de infectare cu COVID-19 este extem de mare. Au ridicat acest aspect conducerii, dar nu au reușit să rezolve problema.

„Au fost focare la aproape toate spitalele din Iași, dar, totuși, ca studenți, trebuie să intrăm în spital și să mergem la cursuri acolo. Rectorul spune că este sigur sa mergi în spitale. Dar profesorul Viorel Scripcariu nu știe că este imposibil să existe o distanțare fizică sigură pe coridoare și holuri. Acolo nu este suficient să porți doar o mască, nu există un produs de dezinfectare, disponibil, gata de utilizare, iar sticlele sunt goale de cele mai multe ori. Ministerul Educației a îndrumat școlile să meargă pe varianta online exclusiv. Rectorul Viorel Scripcariu a refuzat să urmeze această directivă și insistă încă asupra faptului că trebuie să venim la facultate”, a remarcat studentul anonim de la UMF Iași.

 Deși mai multe universități din țară au ales să-și protejeze studenții, Viorel Scripcariu decide soarta a mii de studenți!

„Rectorul și administrația de la UMF Iași sunt foarte naivi și încăpățânați și ar putea avea o situație de focar sever chiar în mâinile lor. Rectorul este înșelător, manipulând studenții, amenințându-i că diplomele nu vor fi recunoscute de legislația UE. Este incorect! Dacă ar fi fost așa, atunci ce spuneți de toate celelalte universități medicale din Uniunea Europeană și chiar din România. Toate au mutat cursurile în mediul online. Nu vor fi toate diplomele lor recunoscute? Desigur că nu, aceasta este o minciună! Studenții devin foarte neliniștiți și speriați pentru că rectorul este egoist și nu pune siguranța elevilor ca o prioritate”, încheie scrisoarea studenții mediciniști străini.

Rectorul a adoptat o atitudine pasivă!

„Siguranța comunității universitare este o prioritate pentru noi. Am adoptat un set de proceduri și un plan de măsuri în conformitate cu Ordinul Comun al Ministrului Educației și Cercetării și Ministerului Sănătății nr. 5487/1494/2020, care au fost aprobate de Senatul UMF. Documentele au fost aduse la cunoștință întregii comunități academice (studenți, cadre didactice și personal administrativ) prin intermediul tuturor căilor de comunicare ale Universității, iar respectarea lor este urmărită în permanență. Pe fundalul pandemiei, am adoptat aceste măsuri în așa fel încât să nu fie afectată calitatea activității didactice și să ofere un grad ridicat de siguranță studenților, cadrelor didactice și personalului administrativ”, a răspuns rectorul Viorel Scripcariu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.