Ready Or Not
Ready Or Not

După cum se știe prea bine multe femei își fac planuri legate de ziua nunții. Unele își pregăteasc lista invitaților și rochia de mireasă (cel puțin se gândesc asupra lor) cu 100 de ani înainte de evenimentul propriu-zis. Majoritatea visează la splendoarea, frumusețea și memorabila zi a nunții, sperând să decurgă perfect. Pe aceeași linie se află Grace.

Filmul se deschide cu o scenă petrecută cu 30 de ani în urmă.

Cei doi frați ai familiei Le Domas, Alex (jucat de către Mark O’Brien) și Daniel (jucat de Adam Brody), sunt în căutarea unei ascunzători prin conacul familiei. Daniel după ce își ascunde fratele într-un dulap, este speriat de către Charlie. Acesta este omorât în secunda doi din pricina baiatului care a anunțat restul familiei, țipând, unde se află Charlie.

Știi ce ziceam la început legat de nuntă?

Ajungem prezent. Grace este personajul central al filmului “Ready or not” întruchipat de către actrița australiană Samara Weaving. Aceasta este în ziua nunții. Se căsătorește cu Alex Le Domas. Nu putem zice mai nimic despre familia ei, dar încă de la început ne este prezentată familia Le Domas ca fiind puternică, mai bogată decat însuși God. Accentul pică pe tradiția mai mult sau mai puțin bizară care dainuie în jurul unui așa zis Le Bail’s Gambit, despre care aflăm treptat.

Dupa taina săvârșită de cei doi proaspeți căsătoriți, se retrag în intimitatea lor. Sunt deranjați de mătușa bărbatului Alex, Helene (Nicky Guadagni), care-l atenționează cu ultimul pas pe care îl are de făcut proaspăta lui soție.

Ce familie este aia care nu are un istoric de generații legate printr-un ritual dubios?

Sau ieșit absolut din comun care se facă purtarea genelor familiei mai departe. Logic că familia Le Domas nu face absolut deloc excepție. La o masă rotundă ni se prezinta toți membrii familiei: Tony (Henry Czemy) este capul familiei împreună cu soția sa Becky (Andie MacDowell), Helene este o bătrână dată naibii, Emilie sora celor doi frați împreună cu soțul ei Fitch (Kristian Bruun), Daniel împreună cu soția lui Charity (Elyse Levesque), plus ultimii dar cei mai importanți Alex cu Grace.

Hide and seek

Orice nou venit în marea familie Le Domas trebuie să treacă prin minunatul joc al Cutei. Nimeni nu l-a ratat, unii poate l-au câștigat sau poate nu. Alex cu mii de noduri în gât așteptă să vadă ce joc v-a juca logodnica lui în imensului conac al familiei sale. “Hide and seek” era jocul pe care Grace, la început l-a luat zdravăn în râs. Mai târziu lucrurile devin serioase. Grace trece printr-o schimbare radicală. Reușește să dovedească un real curaj în lupta spre supraviețuire și nici punctele ei slabe nu reușesc să o domine.

Mai departe acțiunea este punctată excelent sub conducerea directorilor Matt Bettinelli-Olpin și Tyler Gillett. Scriitori Guy Busick și R. Christopher Murphy au avut grijă să poarte filmul într-un echilibru comico-tragic-horror amestecat cu excelentul mister al familiei Le Domas.

În caz de ți-am atras atenția, poți vedea trailer-ul chiar aici!

Părere personal

Eu l-am avut undeva pe la sfârșitul lui august anul aceasta. Încă de la început m-a cucerit cu trailer-ul, intringându-mă. Nu este un film greu de digerat ca înțeles. Poate unele scene nu sunt tocmai pentru cei care leșină când văd un strop de sânge. Totuși, filmul reușește să compenseze cu umorul mai mult sau mai puțin negru construit pe baza cadrelor și a poveștii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.