Jurnalistul Radu Tudor explică de ce medicii ar trebui să procedeze în acest fel. Articolul în care acesta își exprimă opinia este postat pe blogul său, radu-tudor.ro, având ca titlu „Când este legarea pacienților absolut legală și necesară în anumite condiții” , prin care prezintă situația și legislația în care pacienții sunt legați.

„Legarea pacienților agitați sau violenți este prevăzută în legislația medicală din România. Dezbaterea purtată de mass media pe baza unor relatări anonime ignoră practica medicală curentă în orice stat civilizat din lume. Ea este debalansată și promovează excepția drept regulă.

În cazul specific al unor pacienți COVID, dar și în alte diagnostice, pacienții care se sufocă devin foarte agitați, menționează rapoartele medicale.

Există frecvente cazuri de pacienți care își smulg perfuziile, sondele și aleargă plini de sânge prin saloanele ATI și Reanimare, alții care atacă personalul medical sau chiar alți pacienți în stare gravă.

Pacienții agitați din diverse cauze medicale sunt agresivi cu cei din jur, menționează aceleași rapoarte medicale.

Unii dintre ei sunt oameni ai străzii, alții sub influența narcoticelor, alcoolici sau pur și simplu persoane cu tulburări psihice.

Au existat pacienți care fiind diagnosticați cu boli infecțioase grave (SIDA, hepatite, COVID19, etc) au scuipat intenționat personalul medical și colegii de salon.

Există sute de astfel de cazuri în secțiile UPU, ATI, Reanimare din toate spitalele românești și europene.

Sedarea lor și legarea de pat până când își fac efect medicamentele sunt menționate în protocoalele medicale, cu toate precizările privind modalitate, timpul necesar și echipamentele aprobate.

Astfel de cazuri apar în maxim 10% din internările în UPU, ATI, Reanimare și sunt constante. Apar și incidente mai grave, când personalul medical solicită intervenția echipelor de pază sau chiar a Politiei”, a precizat Radu Tudor.

foto: antena3.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.