Un profesor de la „Băncilă”, Silviu Andrei Parascan, a fost condamnat recent pentru pornografie infantilă, dar continuă să le predea elevilor.

Bărbatul și-a recunoscut fapetele, semnând un acord de recunoaștere cu procurorii DIICOT

Conform Libertatea.ro, Silviu Andrei Parascan a intrat în atenția procurorilor DIICOT Mureș, după ce mama unei fetițe de 11 ani din județul Mureș a înaintat o plângere la Poliție, sesizând că o persoană necunoscută i-a solicitat fiicei sale fotografii nud prin intermediul mesageriei platformei Facebook. Se întâmpla în martie 2020, iar contul respectiv părea că aparține unei fete cu numele de Andreea.

Cont fals pe Facebook

„În cursul lunii martie 2020, sub pretextul solicitării prieteniei și oferirii ajutorului în vederea efectuării temelor, persoana care are ID-ul «Andreea Mihăilă» s-a împrietenit pe Facebook – Messenger cu minora Z.I.D. Ca urmare a discuțiilor purtate pe această rețea de socializare, «Andreea Mihăilă» încerca a o determina pe minoră să-și transmită reciproc fotografii intime/nud”, semnalau polițiștii din Mureș după declanșarea primelor cercetări.

Profesorul a fost identificat de polițiștii de la Crimă Organizată

Din investigațiile și  perchezițiile efectuate, a reieșit faptul că profesorul a ademenit și alte două fete, de 10 și 11 ani, prin intermediul unor conturi false de Facebook: „Andreea Mihăilă” și „Andreea Deea”.

„La un moment dat, respectivul utilizator i-a solicitat continuarea discuțiilor prin apel video. Ea a fost de acord și a răspuns apelului, dar interlocutorul i-a spus că nu-i merge camera, astfel că nu i-a văzut fața acestuia. (…) Vocea acelui interlocutor părea a fi de femeie”, au precizat procurorii DIICOT.

„După primul apel video, „Andreea Deea” i-a cerut fotografii cu corpul ei. Astfel, i-a trimis acesteia mai multe fotografii în care îi era înfățișată zona burții. Acea persoană i-a solicitat și fotografii în care să apară fără lenjerie intimă, dar ea a refuzat și i-a trimis doar fotografii în care apărea cu lenjerie. Cu ocazia unui alt apel video, „Andreea Deea” i-a solicitat a-i arăta corpul, propunere acceptată de către ea”, au mai transmis procurorii DIICOT.

Silviu Andrei Parascan a fost audiat pe 5 martie de procurorii DIICOT, unde a recunoscut integral faptele.

„Acesta a susținut că, fiind artist de profesie, dorind a descoperi din punct de vedere artistic o altă formă de artă, în concret dorind a studia dezvoltarea umană în devenire, a înclinat spre comiterea faptelor imputate. Astfel, a încercat a cunoaște fete minore, cu vârste fragede, în scopul de a le studia vizual părțile anatomice, respectiv zonele intime ale acestora, toate acestea încercând a le corela cu ansamblul corpului lor”, au precizat procurorii DIICOT.

Inculpatul este obligat să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială.

Silviu Andrei Parascan a fost condamnat la un an şi 10 luni de închisoare cu suspendare, conform sentinţei fiind dispusă supravegherea pe o durată de 3 ani. A fost dispusă prestarea a 60 de zile de muncă în folosul comuniţăţii la Direcţia Explorare Patrimoniu.

 „Am luat act de informația transmisă de dumneavoastră și, în condițiile în care hotărârea va rămâne definitivă, angajatorul, adică unitatea de învățământ, va lua măsurile legale care se impun. În limita competențelor legale, Inspectoratul Școlar Județean Iași monitorizează situația și consiliază conducerea școlii. Din informațiile pe care le avem, domnul profesor își continuă activitatea. Până în acest moment, nu există o informare oficială referitoare la situația menționată”, au răspuns reprezentanții ISJ Iași la solicitările Libertatea.

surse: libertatea.ro, ziaruldeiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.