Președintele american Joe Biden a susținut prima conferință de presă de la preluarea mandatului. Acesta a promis accelerarea vaccinării, investiții masive în infrastructură și noi tehnologii. Președintele a mai menționat faptul că are de gând să candideze și în 2024:

.„Când se vor împlini 100 de zile de la preluarea mandatului, vom fi administrat 200 de milioane de doze de vaccin. Ştiu că este ambiţios, de două ori faţă de obiectivul nostru iniţial, dar nicio altă ţară din lume nu s-a apropiat de ceea ce facem noi”, a spus Biden.

Jurnaliștii au schimbat rapid subiectul, făcând referire la frontiera sudică a Statelor Unite care este asaltată de imigranți ilegali, numărul minorilor neînsoțiți trecând de 15.000. Acest fapt riscă să devină o criza umanitară, economică și politică de proporții.

Joe Biden: „Dacă un copil neînsoțit ajunge la frontieră, o să-l privim cum moare de foame? Nicio altă administrație n-a făcut asta, cu excepția lui Trump. Eu unul n-o să fac așa ceva. Nu-mi cer scuze pentru că am pus capăt unor programe, care nu existau înainte de Trump și care aveau un incredibil impact negativ asupra legislației internaționale și asupra demnității umane.

Nu e ca și cum cineva stă la o masă în Guatemala, în Mexic ori prin Guadalupe și se trezește vorbind: <<Am o idee grozavă, să vindem tot ce avem ori să lăsăm totul coioților, ne luăm copiii și pornim prin deșert, până în America. Nici nu vorbim engleza, nu-i așa că ar fi distractiv?! Haide!>> Nu așa se întâmplă. Oamenii nu pleacă de bunăvoie.”

Un alt subiect al conferinței de presă a fost relația tensionată cu Beijingul.

Joe Biden: „El (n.r. Xi Jinping) nu are nici măcar un oscior democratic, dar este un tip foarte inteligent. Este genul acela de persoană, precum Putin, care crede că autocraţia este soluţia viitorului, iar democraţia nu poate funcţiona într-o lume din ce în ce mai complexă.”

Amintind că Beijingul investește de 3 ori mai mult în infrastructură, Joe Biden a promis că va asigura creşterea investiţiilor în noi tehnologii promiţătoare, precum calculul cuantic, inteligenţa artificială şi biotehnologie.

Joe Biden: „China are un obiectiv general și nu-i condamn pentru asta, să devină cea mai importantă ţară din lume, cea mai bogată ţară din lume şi cea mai puternică ţară din lume. Asta nu se va întâmpla cât sunt eu în funcţie, întrucât Statele Unite vor continua să crească și să se dezvolte.”

sursă: știrileprotv.ro
sursă foto: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.