bullying

Potrivit avocatului familiei, altercația s-a produs în sala de clasă, în data de 5 decembrie 2019. Școala 181 din Capitală, unde s-a întâmplat incidentul a fost acționată în instanță.

„După momentul acesta, părinţii au fost nevoiţi să-şi opereze copilul, sub anestezie generală, la 11 ani. S-au adresat instituţiei de învăţământ. Ei nu au vrut, de aceea am fost nevoiţi să mergem cu o acţiune în instanţă să conservăm aceste probe pentru că în 30 de zile s-ar fi şters”, a declarat avocatul Adrian Cuculis pentru MediaFax.

Mai grav de atât este că nici învățătoarea și niciun alt angajat al școlii nu a intervenit în altercația dintre cei doi elevi pentru a o aplana.

„Acţiunea va viza inclusiv atragerea răspunderii şcolii, pentru că o să vedeţi înregistrarea – e reacţia incredibilă a învăţătoarei, care nu face nimic, şi nici a gardianului, care sunt angajaţi ai şcolii – şi familia respectivului băiat agresor. DGASPC ar trebui să deschidă o anchetă să vadă dacă nu cumva se impută cumva părinţilor pentru că l-au crescut necorespunzător şi să ia măsurile care se impun. Daunele pe care le solicităm sunt 15.000 de euro, morale şi materiale”, spune avocatul.

Fiind afectat moral de către incident, băiatul a refuzat să mai meargă la școală, iar dascălii i-au scăzut atât de mult nota la purtare încât transferul la o altă unitate de învățământ era imposibil de efectuat.

Potrivit certificatului medico-legal, copilul a suferit un traumatism de priamidă nazală din care a rezultat fracturarea oaselor nazale.

Legea care interzice bullying-ul în școli a fost adoptată în 22 noiembrie 2019, iar potrivit legii, orice acțiune de care afectează sănătatea fizică sau mentală a unei persoane sau a unui grup de persoane, este strict interzisă.

Sursa foto: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.