Noaptea Cercetătorilor
Noaptea Cercetătorilor

Evenimentul „Noaptea Cercetătorilor” dorește să prezinte publicului dornit de cunoaștere ce înseamnă să fii cercetător și cât de interesant poate fi acest loc de muncă.

Prima ediție a acestui eveniment a fost în anul 2005. „Noaptea Cercetătorilor” din 2005 până în prezent a atras câteva milioane de vizitatori. Cu ocazia acestei activități, oamenii de știință au șansa să-și cunoască publicul, iar publicul are bucuria de a afla mai multe informații despre știință.

În 24 de orașe din România se va desfășura „Noaptea Cercetărilor”, făcând parte din seria de evenimente pe care Comisia Europeană le finanțează.

„Participanții vor fi invitați să genereze energie prin dans, să producă singuri fulgere sau să își facă fotografii amuzante în infraroșu. Fiecare experiment va fi însoțit de explicații prietenoase despre fenomenele fizice sau chimice care stau la baza efectelor spectaculoase. «Noaptea Cercetătorilor» li se adresează în primul rând elevilor, preșcolarilor, părinților și bunicilor, dar și publicului larg, cu sau fără cunoștințe avansate din domeniul științelor”, au spus cei de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, conform Bună ziua Iași.

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași este coordonatorul acestui proiect care va fi implementat la nivel național. Proiectul se va derula timp de 8 luni, având 95.250 de euro ca buget total.

Noaptea Cercetătorilor
Noaptea Cercetătorilor

„Știința este fascinantă, știința e o aventură a cunoașterii, prin știință se oferă răspunsuri celor mai importante întrebări ale omenirii. Din păcate, în România se comunică prea puțin și prea tehnic despre știință, în general, și cercetare, în particular. Sperăm ca, prin evenimentul «Noaptea Cercetătorilor», să reamintim publicului larg motivele pentru care știința merită îndrăgită și să punctăm beneficiile cercetării științifice pentru societatea modernă”, mai transmit organizatorii proiectului „Noaptea Cercetătorilor”.

Care sunt partenerii cu care colaborează Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași?

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași colaborează cu următorii parteneri: Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea din București, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, Universitatea Maritimă din Constanța, Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea din Craiova, Institutul Național de Cercetare pentru Fizica Laserilor, Plasmei și Radiației, Măgurele, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, Măgurele, Institutul de Fizică Atomică, Măgurele, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Materialelor, Măgurele, Institutul de Științe Spațiale, Măgurele, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Optoelectronică, Măgurele și Institutul Național de Fizică și Inginerie Nucleară Horia Hulubei, Măgurele.

În acest an, datorită pandemiei de COVID-19, evenimentele se vor desfășura cu respectarea normelor sanitare.

Pentru mai multe informații despre eveniment, puteți accesa site-ul proiectului aici.
Sursă foto: Bună ziua Iași și Comisia Europeană

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.