NASA

NASA va încerca să remedieze problemele care au oprit utilizarea telescopului spațial Hubble. Baza telescopului, cosntruită în anii 1980, care controlează și monitorizează toate instrumentele științifice ale navei spațiale, a încetat să funcționeze pe 13 iunie. Inginerii au încercat să remedieze problema, dar nu au găsit cauza potrivită pentru eroarea sistemului.

În ciuda acestui fapt, NASA mai oferă posibilitatea unei speranțe: echipa Hubble se pregătește pentru a schimba părțile defecte ce aparțin hardware-ului telescopului. Comutarea ar avea loc imediat în această săptămână pentru a reporni observațiile științifice, conform businessinsider.com.

„Nu puteți vedea nava spațială, nu puteți vedea cum se întâmplă. Trebuie să vă asigurați că încărcarea comenzilor dvs. va face exact ceea ce intenționați să facă”, a declarat Paul Hertz, directorul diviziei de astrofizică a NASA, pentru Insider.

Astfel, NASA susține că, dacă telescopul și instrumentele sale științifice vor rămâne în stare de funcționare, comutatorul reprezintă un risc față de cum au evaluat inginerii problema: „Nu dorești să oprești accidental receptorul radio. Nu dorești să schimbi accidental o baterie care nu este pregătită pentru a fi schimbată. Pur și simplu nu vrei să faci ceva greșit”, a explicat Hertz.

Hubble este cel mai puternic telescop spațial din lume: orbitează 353 mile deasupra pământului

NASA a anunțat că originea posibilă a defecțiunii este unitatea e control, care furnizează energia electrică a computerului. „Cel mai important lucru este recuperarea în siguranță, nu recuperarea Hubble cât mai repede posibil”, a mai adăugat Hertz.

„Hubble este una dintre cele mai importante misiuni astrofizice ale NASA. Funcționează de peste 31 de ani și NASA speră că va dura încă mulți ani”, a declarat un purtător de cuvânt al agenției pentru Insider în iunie.

Un succesor al Hubble, Telescopul spațial James Webb (JWST), este programat să fie lansat la sfârșitul acestui an.

surse: bbc.com, businessinsider.com, NASA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.