Moș Nicolae
Moș Nicolae

„Amu cică era odată” un Moș bătrân, pe nume Nicolae. În seara de 5 spre 6 decembrie, an de an colindă copiii, cărând un sac plin de cadouri. Îl așteptăm cu ghetuțele lustruite, în speranța că vom primi cât mai multe dulciuri și nu nuielușe. Deși este Moș incredibil de inimos, el nu uită niciodată de cei mai puțin ascultători.

Legenda lui Moș Nicolae

Moș Nicolae a fost un copil foarte iubitor, credincios și a mers la șoală pentru a învăța Sfânta Scriptură. La o vârstă fragedă, părinții lui s-au stins din viață. A rămas singur pe lume și cu o avere mică rămasă de la părinți.

Prin ajutorul resurselor rămase, Moș Nicolae a putut oferi daruri celor săraci și a construit o biserică. Sufletul lui a fost mereu cu gândul la cei care nu au, așa că de mic a fost extrem de darnic. Atras de credință, a decis să se călugărească, așa că a plecat la o mănăstire.

Cu toate acestea, Dumnezeu a avut un alt plan pentru Moș Nicolae. Întreaga sa viață a continuat și a dus mai departe învățăminteșe din Sfânta Scriptură. A ajutat fiecare om cu ce a putut, indiferent că era bpgat sau sărac.

Moș Nicolae devine, astfel, un exemplu pentru noi, dorind să ajute fiecare om cu cât poate: un sfat, un gând bun, încredere.

Nicholas, Ziua Sf Nicolae, Bucurie, Crăciun

Cadourile 

Una dintre legende suprinde obiceiul de a lăsa cadourile în ghetuțe. Moș Nicolae a reușit să salveze trei surori sărace și le-a ajutat să se mărite, lăsând la ferestrele casei lor punguțe cu galbeni. Tatăl fetelor era curios și voia să afle cine le oferă săculeții cu galbeni, așa că, într-o noapte, a stat de pază. În acel moment, Moș Nicolae a lăsat săculețul într-o șosetă care era pusă la uscat în vârful casei.

Crăciun, Decorare, Şosete, Mână, Copil, Logo Ul, Cadou

Nuielușele

Considerat ocrotitor al familiei, Moș Nicolae are grijă și de educația copiilor. În seara de 5 spre 6 decembrie, copiii primesc daruri pe măsura faptelor lor. Dacă un copil a fost cuminte, acesta va primi foarte multe dulciuri. Dacă nu, va găsi în ghete o nuielușă.

Se spune că nuieluța oferită trebuie să fie din măr. După ce a pedepsit copilul neascultător, ramura trebuie pusă-n apă și dacă înmugurește până la Crăciun, greșelile sunt iertate.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.