primele efecte ale vaccinului anti-Covid
primele efecte ale vaccinului anti-Covid

Un medic român din Marea Britanie, care lucrează în secțiile cu pacienți afectați de COVID-19, a povestit despre experința avută în urma vaccinării anti-Covid.

Medicul a menționat că are 26 de ani și că suferea de astm și atopie. A fost vaccinat cu prima doză din vaccinul Pfizer-BioNTech, fiind programat pe 9 ianuarie pentru a doua doză.

Medicul a explicat efectele secundare:

Cea mai gravă reacție alergică este șocul anafilactic, nu s-au înregistrat cazuri de șoc anafilactic la acest vaccin și este destul de puțin probabil sa apară efecte adverse atât de serioase, având în vedere natura vaccinului.

Acestea fiind zise, au fost 4 cazuri in rândul staff-ului medical de reacții moderat severe (reacții anafilactoide), însă aceste persoane erau cunoscute să fi avut reacții alergice la vaccinuri în trecut.

De exemplu în cazul astmului (și eu am astm) o formă gravă ar însemna multiple spitalizări pentru episoade grave, șederi în spital la terapie intensivă datorate astmului etc.

Eu sunt o persoană cu atopie (multiple alergii la mai multe lucruri, printre care și ambrozie) și nu am avut niciun fel de reacție alergică sau înrăutățire a alergiilor pe care le am”, conform știri-neamț.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.