Ioana Botezatu este studentă în anul I la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Iași. Fire amuzantă, cu inițiativă și plină de energie, Ioana este de părere că hobby-urile necesită mai mult decât talent. Recent, ea a descoperit o nouă pasiune prin care reușește să aducă un aer plin de energie pozitivă: aranjamente florare de săpun.

Care sunt avantajele acestor aranjamente florale, cum se adaptează în funcție de cele mai noi tendințe, cum putem impresiona persoanele dragi printr-un astfel de cadou, ne spune chiar Ioana în acest interviu.

Î: Cum a început această pasiune pentru aranjamentele florale de săpun?

R: Am început destul de recent, în februarie, mama mea mi-a dat ideea. Căuta să cumpere aranjamente din flori de săpun pentru a face câteva cadouri, iar apoi m-a întrebat dacă nu le-am putea face noi. Am comandat câteva cutii de trandafiri și alte materiale necesare, și am început să lucrez. Apoi, mi-am dat seama că e o activitate relaxantă pentru mine, îmi place să fac combinațîi de culori și să creez noi modele, așa că am continuat să fac astfel de cadouri celor dragi, dar am încercat să și promovez ceea ce fac, că o modalitate de a-mi acoperi costurile.

Ar putea fi o imagine cu trandafir şi text care spune „Pentru draga mea bunică!”Î: Cum găsești timpul necesar pentru a lucra, având în vedere facultatea și orarul încărcat?

R: Uneori e obositor să mă ocup de tot ce am de făcut, îmi termin activitățile legate de facultate, iar seara mă apuc de aceste buchete. Totuși, până acum m-am descurcat cu amândouă, reușesc să-mi împart comenzile astfel încât să lucrez la ele cel puțin o dată la 2 zile, așa încât să nu existe un timp mare de așteptare. În general, toate comenzile sunt livrate a 2-a zi, chiar dacă am mai multe comenzi.

Î: Cât timp durează demersul pentru a crea aceste aranjamente?

R: Variază în funcție de comandă. Unele materiale trebuie doar asamblate, altele le realizez eu, pentru a se potrivi pe cât posibil cu dorințele clientului. Cred că timpul minim pentru un aranjament de 7-9 trandafiri e de 15 minute, iar pentru cele mai mari și mai complexe lucrez chiar și o oră jumătate.

Î: Descrie-ne pe scurt parcursul realizării.

R: Trandafirii în sine nu îi fac eu, ci fac rost de ei de pe internet. Am căutat puțin, dar nu am găsit încă un mod de ai produce. Pentru aranjamente, după cum spuneam, cumpăr trandafirii și celelalte materiale de care am nevoie: cutii, cartoane, ambalaje, ornamente, bureți, panglici colorate. Uneori, cutiile se găsesc de cumpărat gata ornate, dar, de multe ori, trebuie să știi să improvizezi.

Î: Care sunt avantajele aranjamentelor din flori de săpun față de aranjamentele clasice?

R: Din punctul meu de vedere, reprezintă un avantaj faptul că sunt mai parfumate decât unele flori naturale, și nu își pierd mirosul. Un alt avantaj e faptul că nu se ofilesc, vor fi mereu la fel ca la început. Un astfel de cadou poate să rămână peste ani de zile și să îți amintești cu drag de ziua în care l-ai primit și de persoana care ți l-a oferit. Însă, are și un dezavantaj: probabil dacă vei oferi în fiecare an un astfel de buchet aceleiași persoane, ar ajunge să nu mai impresioneze, pentru că ar avea prea multe și i-ar ocupa spațiul în casă. Un buchet natural nu va sta în casă decât o săptămână, probabil, lăsând loc pentru viitoarele flori pe care le vei primi. Așadar, trandafirii de săpun sunt cadouri mai deosebite, un cadou pe care nu prea poți să îl oferi aceleiași persoane de 2 ori.

Ar putea fi o imagine cu trandafir

Î: Ce calități ar fi necesare pentru a crea aranjamente florale?

R: Ar trebui să ai îndemânare și simț estetic, pentru că oamenii nu știu mereu ce vor și se așteaptă uneori să îi surprinzi cu o creație de a ta.  Te-ar ajuta și ingeniozitatea, să inventezi modele noi, să aduci mereu produse diferite față de ceea ce ai adus în trecut. Iar ca să îți poți vinde produsul, trebuie să te ocupi mult de promovare, să postezi cât de des poți, să distribui prietenilor, să pui descrieri potrivite care să îi atragă pe oameni.

Î: Cum pot apela la tine oamenii interesați?

R: Cei mai mulți mă contactează telefonic. Pe pagina de Facebook destinată acestei mici afaceri, îi îndemn pe oameni să îmi scrie mesaje chiar pe facebook, sau pe whatsapp, sau mă pot suna oricând doresc: 0770963279.

Pagina de Facebook: (1) Aranjamente flori de săpun | Facebook

Ar putea fi o imagine cu trandafir şi interior

Cu multă încredere și răbdare, Ioana deține spirit critic și un simț al esteticului, având în vedere deprinderea tehnicilor, combinarea culorilor, dar și dorința de a se perfecționa.

Ar putea fi o imagine cu trandafir

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.