„Am pregătit un calendar cu măsuri de relaxare, care cuprinde întreaga perioadă de vară, ne pregătim de relaxare. Dar nu vrem să relaxăm în iunie, ca să revenim la restricții în august. Vom avea o relaxare pas cu pas, relaxările sunt condiționate de evoluția pandemiei și gradul de vaccinare”, a spus Klaus Iohannis într-o declarație de presă.

Datorită faptului că rata de infectare cu COVID-19 este în scădere, în România,  Klaus Iohannis a anunțat că vom renunța la unele restricții.
Prima restricție este că se va renunța la purtarea măștii de protecție în spații publice exterioare, făcând excepții: zone aglomerate precum târguri, piețe sau stațiile pentru transportul în comun.
Tot din acest weekend se vor ridica restricțiile pe timp de noapte, a afirmat președintele Klaus Iohannis.

Nici programul agențiilor comerciali nu va mai fi limitat.

„Tot din acest weekend, activităţile sportive în aer liber vor fi posibile cu 25% din locuri ocupate, cu spectatori”, a adăugat el.

Klaus Iohannis a anunțat că de la 1 iunie, se vor putea organiza nunți, botezuri sau mese festive în exterior cu maximum 70 de persoane, iar în interior cel mult 50 de persoane.

„În interior vom avea de asemenea relaxări care încep, majoritatea, din 1 iunie, când va crește capacitatea de cazare, capacitatea de servire în restaurante.

Dacă organizatorul garantează că toate persoanele care participă sunt vaccinate, se renunţă la restricţionarea numărului de participanţi.

Campania de vaccinare a prins viteză, am parcurs deja un drum lung, însă e nevoie de mai mult. Dacă vrem să ieșim din pandemie trebuie să ne vaccinăm.

Dacă vrem mai multă relaxare, trebuie să respectăm măsurile care rămân în vigoare şi trebuie să ne vaccinăm. Aşa de simplu este”, a menționat Iohannis.

„În ceea ce privește funcționarea școlilor, păstrăm normele care țin de rata de incidență. E previzibil ca majoritatea localităților să intre în scenariul verde și majoritatea elevilor se vor întoarce fizic în școli. Deci la școli se aplică normele de până acum. E foarte probabil ca anul școlar să se încheie cu toți elevii în școală și e foarte de dorit să se încheie cu majoritatea românilor vaccinați”, a mai spus șeful statului.

sursă foto: Facebook

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.