O turistă a lăudat orașul Iași pentru curățenie, iar postarea sa a fost preluată pe pagina de Facebook a Primăriei Iași: „Am fost 2 zile în Iași. Văzusem toată Europa, dar acest oraș nu. Ce vreau să vă spun, după ce am bătut orașul – și prin centru, și prin cartiere: Bucureștiul e o cocină iar Clujul – un grajd. Nu vezi tu aici un muc de țigară, o hârtie, o coajă de pepene, un șobolan. Nu inspiri nicio duhoare… Am trecut, de asemenea, prin Vaslui, alt loc în care n-am fost niciodată. Și la polul grozăviilor României e mai curat decât pe Calea Victoriei”, este postarea făcută de Camelia Popa.

Aceasta a subliniat că în Iași „nu vezi un muc de țigară, o hârtie, o coajă de pepene”. Comparația cu București și Cluj a stârnit un val de reacții din partea publicului.

Unii ieșeni au menționat că Primăria a fost lipsită de tact și, prin publicarea postării, a dat dovadă de o atitudine penibilă. Alți ieșeni susțin că nimeni nu se mulțumește cu ceea ce are, oamenii neputând vreodată să fie mulțumiți.

„Am văzut multe penibilități pe pagina Primăriei Mun. Iași, dar postarea asta nu doar că întrece o limită a bunul simț și a unui cod deontologic în ceea ce privește comunicarea, dar demonstrează în același timp, un complex de inferioritate față de celelalte orașe mai mari din țară. Să promovezi un o apreciere pozitivă la adresa unui oraș, care conține astfel de comparații cu aprecieri negative față de alte orașe, este dincolo de penibil și lipsit de tactică.Vă reamintesc că pagina Primăria Municipiului Iași este o pagina dedicată tuturor cetățenilor care locuiesc în Mun. Iași, fie că s-au născut aici ori s-au stabilit din alte orașe (fie ele Cluj, Timișoara, București etc.). Și mai sper că veți avea decența de a șterge aceasta postare”, a comentat o femeie.

foto: facebook/ Primăria Municipiului Iași