Premierul Florin Cîţu, a declarat, miercuri, că Guvernul a aprobat prelungirea stării de alertă pe teritoriul României. Una dintre măsurile luate constă în restricţia privind circulaţia pe timp de noapte începând cu ora 22:00.

„Astăzi s-a aprobat şi prelungirea stării de alertă. (…) Există o modificare importantă, aceea referitoare la circulaţia pe timpul nopţii, se reduce de la ora 23,00 la ora 22,00, deci se introduce această restricţie. Restul măsurilor rămân cam aceleaşi, aceasta este, din punctul meu de vedere, cea mai importantă măsură”, a declarat prim-ministrul Florin Cîţu într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria.

Decizia referitoare la modificarea orei privind restricția ar fi ținut cont de măsurile adoptate de alte state europene.

„În primul rând, ne-am uitat la ce fac celelalte ţări şi una dintre primele măsuri pe care toate ţările o iau este aceea de a reduce timpul de circulaţie pe durata nopţii. Este o măsură care a funcţionat. (…) Deci, este o direcţie pe care am văzut sau este o măsură care a fost folosită în alte ţări şi are succes. Şi în România, în momentul în care am implementat-o, a avut succes. Vom vedea cum va evolua”, a spus Cîţu, întrebat care au fost argumentele care au stat la baza modificării intervalului pentru restricţiile de noapte.

Premierul a punctat și campania de vaccinare, care va merge în paralel cu regulile aplicate.

„Eu zic că diferenţa faţă de data trecută când am impus această măsură o fac dozele de vaccin. Am început o campanie de vaccinare, repet, o campanie de vaccinare de succes, în martie vom vaccina aproape un milion de români, în aprilie deja mergem la aproape 2 milioane de români şi aşa mai departe, deci în plus faţă de ce avem până acum. Deci, va ajuta foarte mult campania de vaccinare, care merge în paralel cu aceste reguli. Am spus, din momentul în care s-au relaxat puţin condiţiile, în iarnă, că depinde doar de noi să rămână acele condiţii. Din păcate, nu toată lumea a ascultat acele recomandări şi astăzi ne aflăm în faţa acestui fapt, trebuie să introducem această restricţie, o restricţie minoră, dacă mă întrebaţi pe mine, având în vedere contextul european al pandemiei şi ce se întâmplă în alte ţări”, a afirmat Cîţu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.