După atâtea proiecte și stres cu Facultatea, avem nevoie de o vacanță. Și, având în vedere că zăpada trebuie să fie la ordinea zilei, ce ai spune de o călătorie la Vatra Dornei?
Ținutul Dornelor surprinde o veche legendă populară. O păstoriță a fost ucisă din greșeală de voievodul Dragoș Vodă, în timp ce acesta vâna o căprioară. Plin de durere, Dragoș a înmormântat-o, iar în amintirea ei, a denumit râul și locul din preajmă Vatra Dornei.
Telescaunul din Vatra Dornei
Dacă îți place să fii la înălțime, poți lua telescaunul care urcă în vârful Dealului Negru la 1300 m altitudine. Priveliștea este impresionantă, iar la finalizarea traseului te poți bucura de 🍷 un vin fiert. 🍷
Sau doar vrei să lansezi provocări prietenilor. 🙂 🐴
În Vatra Dornei există câteva centre de echitație și agrement dedicate atât călăreților experimentați, cât și călăreților începători. S-au organizat numeroase trasee ce pot fi accesate călare și pot oferi ocazia de a admira peisaje mirifice.
Vacanță activă?
Turiștii care doresc câteva ore petrecute pe pârtie au la dispoziție 4 pârtii amenajate: Dealul Negru, Veverița, Parc 1 și Parc 2. Pârtia Dealul Negru este a doua ca lungime din țară, măsurând aproximativ 3000 m și are dificultate medie. Însă, dacă îți dorești un loc ideal în care să înveți să schiezi, poți accesa Pârtia Parc 2, având dificultate ușoară.
Apropo, la Vatra Dornei poți găsi cele mai delicioase clătite.
Parcul din centrul stațiunii Vatra Dornei
Dacă nu-ți place schiatul, dar nici clătitele nu le preferi, ce ai spune doar de o plimbare alături de veverițe? Parcul din centrul stațiunii mai este numit și „Parcul Veverițelor”, iar zeci de veveriţe aşteaptă oamenii să vină să le hrănească.
Sau te poți bucura de o plimbare printre „Luceferi”, „Schițe” și un alt mister al Universului creat de „Marele Anonim”.

