Facebook

Compania Facebook Inc. a întâmpinat probleme de funcționare în majoritatea statelor din Europa.

Aplicațiile Facebook, Instagram, Facebook Messenger, precum și platforma destinată companiilor, Workplace, deținute de Facebook Inc. au fost nefuncționale timp de mai multe ore.

Au început să apară destul de multe reclamații ale utilizatorilor. Printre sesizări regăsim probleme cu conexiunea, întâmpinate de 30% din persoanele care folosesc Messenger. 45% din utilizatori sesizează probleme privind aplicația și rețeaua de socializare, susținând că acestea sunt blocate total. Utilizatorii nu au mai putut comunica, deoarece mesajele nu se mai trimiteau destinatarilor.

Nu este prima dată când compania Facebook Inc. întâmpină probleme.

Problemele pe care le întâmpină compania pot fi datorate și din cauză că se prelucrează în fiecare secundă un număr mare de date.

Downdetector, un site care monitorizează problemele apărute pe serviciile online, prezintă peste 1800 de incidente ale utilizatorilor privind Messenger, iar 350 pentru Instagram. Utilizatorii se plâng în fiecare minut de problemele întâmpinate pe Facebook, Facebook Messenger, Instagram, Workplace.

Facebook
Sursă foto: Downdetector, ora 15:00, 10.12.2020

Un purtător de cuvânt al rețelei de socializare Facebook a menționat că se lucrează la rezolvarea problemelor tehnice.

„Lucrăm pentru ca lucrurile să revină la normal cât mai repede posibil” 

 

Sursă foto: Downdetector, ora 18:00, 10.12.2020

Compania Facebook Inc. nu trece prin perioade plăcute.

Comisia Federală pentru Comerț (FTC) și 46 de state americane au dat în judecată Facebook. Compania condusă de Mark Zuckerberg este acuzată că și-a distrus competitorii mai mici, folosindu-și puterea și influența. Timp de mai mulți ani, compania a încercat să-i achiziționeze pe competitori.

Comisia anunță solicitarea în instanță a unui ordin federal permanent care va forța Facebook să se separe de Instagram și Whatsapp, aplicații care au destul de mulți utilizatori, sau să se ceară o aprobare federală înainte de alte achiziții.

Oamenii au început să sesizeze slăbirea democrației din mai multe state, deoarece Facebook nu s-a implicat în cazul știrilor false, manipulării, mesajelor denigratoare.

A mai apărut un alt proces separat, unde două jurisdicții și un grup de 46 de state americane, conduși de Letitia James, procurorul general din New York, atacă Facebook. Aceștia susțin că Facebook utilizează o abordare de tipul „cumpără și îngroapă”, încercând să anihileze competitorii companiei.

„În loc de concurenţă pe bază de merite, Facebook şi-a utilizat puterea pentru a îngropa competiţia, astfel încât să poată profita de utilizatori şi să poată face miliarde din datele personale”, a declarat Letitia James, conform Ziarul Financiar.

În anii precedenți, compania Facebook a respins întotdeauna acuzațiile pe care le primea.

„La câţiva ani deja după ce FTC ne-a aprobat achiziţiile, guvernul vrea să dea înapoi pe aceste decizii fără a se gândi la impactul pe care îl va avea un astfel de precedent asupra comunităţii de business per ansamblu sau asupra oamenilor care aleg produsele noastre în fiecare zi”, spune compania Facebook Inc.

Surse: Bună ziua Iași, Știrile PROTV, Downdetector, Ziarul Financiar, Reuters, Go4IT, Agerpres, Digi24
Sursă foto: Downdetector

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.