Examen de permis

Examen de permis – Iritat de faptul că rezultatul nu a fost conform așteptărilor, Vasile Stan l-a ameninţat cu moartea pe poliţistul care l-a picat, puţin lipsind ca acesta să fie bătut. Martorii au intervenit pentru ca situația să nu degenereze. Stan a scăpat, în final, cu o amendă penală.

Examen de permis: pe data de 13 iunie 2018, în jurul prânzului, agentul şef adjunct V.S. a început examinarea practică lui Stan, pe bancheta din spate aflându-se ca martoră D.E.D.

Intraţi în trafic, Stan nu a respectat un indicator „Cedează trecerea”, intrând într-o intersecţie fără a acorda prioritate. Poliţistul a apăsat pedala de frână şi i-a cerut să tragă imediat pe dreapta. După ce maşina s-a oprit şi au coborât, V.S. i-a adus la cunoştinţă lui Stan că tocmai a căzut examenul, motiv pentru care acesta a izbucnit. S-a îndreptat spre poliţist cu pumnii strânşi şi mâinile ridicate, ţipând şi ameninţându-l cu moartea.

Poliţistul s-a retras pentru a evita un contact fizic, în timp ce Stan continua scandalul. În conflict a intervenit tocmai şoferul căruia Stan nu îi acordase prioritate, interpunându-se între acesta şi poliţist. Întregul scandal a durat şase minute. Ulterior, în faţa procurorilor, Stan avea să declare că este posibil să-i fi adresat poliţistului cuvinte vulgare şi blesteme, unele ameninţări, dar nu l-ar fi ameninţat cu moartea sau cu acte de violenţă. În orice caz, nu intenţionase să-l lovească.

Afirmaţiile sale au fost contrazise însă de depoziţiile martorilor. Magistraţii Judecătoriei au luat totuşi în calcul în favoarea sa faptul că incidentul nu a avut urmări grave. De asemenea, inculpatul nu avea antecedente penale şi colaborase ulterior cu organele de urmărire penală, chiar dacă nu-şi recunoscuse fapta. Decizia judecătorilor a fost de a-l condamna la o amendă penală de 6.000 de lei, care poate fi transformată în 200 de zile de închisoare, în cazul neplăţii. Sentinţa nu este definitivă, cazul intrând pe rolul Curţii de Apel.

Poți citi mai multe știri aici. 
foto: www.banatulmeu.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.