Neculai Gabriel Vintilă
Neculai Gabriel Vintilă

Neculai Gabriel Vintilă, zis și „Pletosul”, a fost condamnat ieri de către judecătorii din cadrul Tribunalului Iași la trei ani și patru luni de închisoare. Acesta a fost prins de către anchetatori în luna noiembrie 2020, când se întorcea de la București.

Povestea „Pletosului”

Acesta a fost condamnat pentru trafic de mare risc, deținerea de droguri (mai exact heroină). „Instanța dispune confiscarea specială de la inculpatul Neculai Gabriel Vintilă a cantității de 0,41 grame de pulbere, care conține heroină”, au precizat ieri magistrații ieșeni. Un lucru remarcabil ar fi că sentința nu este definitivă și poate fi contestată.

Procesul lui Neculai Gabriel Vintilă a început în data de 4 noiembrie 2020. Atunci, procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Iași l-au acuzat de trafic de droguri de mare risc. Cu doar două luni în urmă, bărbatul fusese arestat preventiv. Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au admis propunerea formulată de procurorii DIICOT pentru Neculai Gabriel Vintilă.

„Instanța admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași. Ia față de inculpatul Neculai Gabriel Vintilă, cercetat de DIICOT Iași sub aspectul comiterii infracțiunii de trafic de droguri de mare risc, măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile. Dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă a inculpatului Neculai Gabriel Vintilă”, au afirmat atunci magistrații ieșeni.

Individul a intrat în atenția procurorilor DIICOT după ce aceștia au primit informații cu privire la un transport de droguri. Astfel, ofițerii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași l-au întâmpinat la întoarcerea sa de la București. Acesta avea asupra sa mai multe doze de heroină, ce erau destinate vânzării publicului ieșean. La domiciliul acuzatului au fost ridicate mai multe mijloace de probă, printre care droguri și telefoane mobile. După percheziție, bărbatul a fost dus la audieri și reținut pentru 24 de ore. Propunerea procurorilor DIICOT privind arestarea preventivă a acestuia a fost admisă de către magistrații Tribunalului Județean. Acum, urmează să vedem dacă sentința emisă va fi contestată sau nu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.