Marșul Iași Pride 2021

Astăzi, 30 septembrie, Primăria Municipiului Iași a postat următorul mesaj pe pagina oficială de Facebook:

Marșul Iași Pride 2021/ Sursă: Facebook
Marșul Iași Pride 2021/ Sursă: Facebook

„Referitor la ultimele speculații din spațiul public legate de intenția de organizare a unei manifestări LGBTQ în cursul zilei de vineri, 1 octombrie, conducerea Primăriei Municipiului Iași precizează următoarele:

Respectăm Constituția României și prevederile europene referitoare la drepturile și libertățile tuturor cetățenilor.
Respectăm solicitările Asociației Rise Out, dar și miile de mesaje și solicitări ale ieșenilor care nu sunt de acord cu mișcarea LGBTQ.
Până la această oră, Primarul Municipiului Iași nu a aprobat un marș LGBTQ pentru ziua de 1 octombrie.
Astăzi, începând cu orele 14:00, a fost din nou solicitată cererea, în condițiile trecerii Municipiului Iași în scenariul roșu pandemic.
Primarul Iașului a cerut să fie evitat orice amestec nepotrivit în viața spirituală a orașului în zona Ștefan cel Mare și Sfânt atât din motive de pandemie, cât și datorită profilului populației și numeroaselor alerte venite din partea unor cetățeni care se împotrivesc acestor manifestări.

Având în vedere faptul că pe 1 octombrie este o manifestare religioasă importantă ortodoxă, pentru a evita orice posibil incident, Primarul Municipiului Iași consideră că organizarea unui marș LGBTQ nu este potrivit, nu va semna aprobarea unui asemenea marș și va reanaliza acest subiect după Sărbătorile Iașului”.

Deși mai multe site-uri de știri au scris despre faptul că Marșul Iași Pride a fost aprobat, pe ultima sută, pagina Primăriei a anunțat faptul că ar fi vorba de speculații și că Marșul nu a fost aprobat pentru data de 1 octombrie. Mai sus puteți citi motivele oferite.

Ce cred cei de la Rise Out?

„Vă aducem la cunoștință faptul că Marșul Iași Pride 2021 a primit aprobare din partea autorităților locale, iar ceea ce se întâmplă în această comunicare din partea Primăria Municipiului Iași, cu nici 24 de ore înainte de evenimentul nostru, este o denigrare la adresa noastră ca organizatori și ca persoane LGBTQ. Mai mult, este o încălcare a drepturilor fundamentale ale omului”, au scris membrii Rise Out.

Marșul Iași Pride 2021/ Sursă: Facebook
Marșul Iași Pride 2021/ Sursă: Facebook

Totodată, atașăm Dispoziția Nr. 960, prin care a fost solicitată Asociației Rise Out referitoare la desfășurarea Marșului Iași Pride 2021, dar se poate observa REFUZUL primarului: „Schimbarea nivelului de incidență în Municipiul Iași contravine cu solicitarea de 500 de persoane”.

 

Click aici.

Au apărut întrebări cu privire la refuzul primarului. A fost refuzat numărul de participanți? Sau organizarea evenimentului? De ce refuzul nu a fost scris în document? Potrivit ziaruldeiasi.ro, pagina de Facebook a Primăriei Iaşi a avut o reacție înregistrată în jurul orei 22, asta după ce Mitropolia a avut o poziţie fermă în privinţa evenimentului în jurul orelor 16.

„Am luat act cu adâncă durere că în ziua Acoperământului Maicii Domnului, prima zi a lui octombrie, lună consacrată Sfintei Cuvioase Parascheva, se propagă pe străzile Iașiului chipul păcatului contra firii, care dorește a fi acceptat drept normalitate, ceva firesc și de urmat. Constatăm cu îngrijorare că ne ducem tot mai jos prin subminarea fundamentului familiei, îndreptându-ne cu pași rapizi spre pericolul disoluției”, se precizează în punctul de vedere remis de către Mitropolie.

Constatăm cu îngrijorare că ne ducem tot mai jos prin subminarea fundamentului familiei, îndreptându-ne cu pași rapizi spre pericolul disoluției.

Responsabilitatea nu aparține doar celor cuprinși de această patimă. În viaţa multora dintre noi credința nu este cunoscută, trăită și mărturisită întru totul în adevăr, dragoste și jertfă, așa cum s-ar cuveni să fie. Dumnezeu nu Se află continuu în centrul vieții noastre. Sfânta Scriptură și Sfinții Părinți nu ne mai sunt singurul izvor de inspirație în viața pe care o trăim și în deciziile pe care le luăm. Duhul lumii ne înstrăinează tot mai mult de gândul lui Hristos Cel Răstignit. De aceea, se întâmplă ceea ce se întâmplă.

Îl rugăm pe Dumnezeu să nu ne pedepsească după faptele noastre, ci să Se arate spre noi cu milostivire şi iertare. Îi adresăm rugăciune stăruitoare, să-i întoarcă pe calea cea adevărată pe cei care s-au îndepărtat de valorile familiei și ale iubirii curate, iar nouă, tuturor, să ne dăruiască duh de pocăință, în post și în rugăciune.

Îi  îndemnăm și pe credincioși ca mâine, 1 octombrie, să participe la Sfânta Liturghie, să-și plece genunchii la rugăciune, prin citirea Psaltirii și Acatistului Acoperământului Maicii Domnului, iar pentru cei care pot, să fie și zi de ajunare până după asfințitul soarelui.

Dumnezeu să ne aibă în pază pe toți!

Ierarhii Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei”

„Ciudat, este că primarul nu a reacţionat la primele ore ale dimineţei la articolul ZDI în care se anunţa organizarea marşului”, a mai transmis Ziarul de Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.