vot
vot

Lista persoanelor aflate în izolare sau domiciliu și pentru care s-au formulat cererile pentru votul prin urna mobilă va fi transmisă de către Direcţiile de Sănătate Publică până pe 5 decembrie, cel târziu, birourilor electorale.

Cetățenii cu drept de vot aflați în carantină pot vota:

  • depunând o cerere în acest sens însoțită de decizia de carantină emisă de DSP.

Cetățenii aflați în izolare pot vota depunând cerere și copie după:

  • biletul de externare (care să conforme diagnosticul și indicația de izolare)
  • decizia de izolare emisă de DSP
  • rezultatul testului COVID-19 pozitiv din ultimele 14 zile

„În cazul persoanelor în cazul cărora direcțiile de sănătate publică au confirmat conform art. 2 instituirea izolării sau carantinei, birourile electorale de circumscripție județeană/oficiile electorale, după caz, imprimă cererile privind emiterea documentelor necesare exercitării votului prin intermediul urnei speciale prevăzute la art. 1 alin. (7) din decizia Biroului Electoral Central nr.40/2020, republicată, pe care le transmit, împreună cu deciziile emise de direcțiile de sănătate publică, prin intermediul instituției prefectului, până cel mai târziu în data de 6 decembrie 2020, ora 10.00, biroului electoral al secției de votare celei mai apropiate de imobilul la care s-a solicitat deplasarea urnei speciale”, se mai arată în decizia BEC.

Textul integral al deciziei privind votul cu ajutorul urnei mobile pentru cei aflați în carantină sau izolare poate fi consultat aici.

Decizia BEC referitoare la măsurile privind transmiterea cererilor de vot prin intermediul urnei speciale poate fi consultată aici.

Modelul cererii pentru urna mobilă în cazul celor aflaţi în carantină sau izolare a fost publicat de AEP.