Cum rămâne cu petrecerile de Revelion? Facem sau nu facem? În ultima zi din an, spațiile interioare din restaurante și cafenele vor fi redeschise, în municipiul Iași. În noaptea de azi spre mâine expiră restricțiile impuse din scenariul roșu, având în vedere situația cazurilor de COVID-19.

Însă, petrecerile de revelion sunt interzise, iar „carantina de noapte” este încă în vigoare. Chiar dacă Iași a intrat în scenariul galben, restricțiile pe timpul serii rămân în vigoare. Doar restaurantele și cafenelele pot fi redeschise în interior, doar 30% din capacitate, doar în intervalul 06.00 – 23.00 începând de mâine, 31 decembrie. Se iau în calcul și redeschiderea cinematografelor, a instituţiilor de cultură și sălilor cu activităţi de jocuri de noroc.

„Aceste prevederi sunt urmărite în continuare de HG 1065/2020 prin care se interzice desfăşurarea de activităţi, aniversări, sărbătoriri sau petreceri în spaţii închise sau deschise, publice sau private, acest lucru pentru a răspunde dacă se organizează sau nu revelion. Nu se organizează revelion în niciunul dintre spaţiile publice sau private de pe raza municipiului Iaşi, pentru că activităţile se vor finaliza la ora 23.00, şi nu sunt permise (după această oră, n.r.) activităţi cu acest specific”, a declarat ieri primarul Mihai Chirica, după o şedinţă a Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.