Coșmarul din Afganistan/ Fotot:Facebook - Debkumar Mitra

Angelina Jolie a postat pe pagina sa de Instagram o scrisoare pe care a primit-o de la o adolescentă din Afganistan: „suntem din nou închiși”, notează CNN.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Angelina Jolie (@angelinajolie)

Actrița a menționat că îi este rușine de modul în care SUA s-au retras din Afganistan, iar acest război nu trebuia să aibă „un astfel de deznodământ”.

„Asta a fost acum douăzeci de ani. Este dezgustător să vezi cum afganii fug din nou din cauza sentimentului de teamă și incertitudine care le-a cuprins țara. Să cheltui atât de mult timp și bani, să verși atât de mult sânge și să pierzi vieți doar pentru a ajunge la un astfel de rezultat este un eșec aproape imposibil de înțeles”, a punctat Angelina Jolie.

De fiecare dată oamenii încearcă să supraviețuiască haosului. Unii fug ca refugiați și trăiesc dependenți de ajutor, alții rămân, lăsând capul jos și sperând să nu fie izgoniți din locul în care sunt. În tot acest timp, numărul persoanelor strămutate la nivel global din cauza conflictelor și persecuției crește în fiecare an. Totodată, anual crește deficitul de ajutor umanitar, iar agresorii responsabili pentru viol și ucideri rămân liberi și fără nicio responsabilitate pentru faptele pe care le-au comis. 

Mă înclin în fața tuturor afganilor care au lucrat pentru a-și îmbunătăți țara în ultimii douăzeci de ani. În timp ce scriu, mă gândesc în special la femeile și fetele afgane, care se tem cel mai mult de ceea ce se întâmplă în țara lor. Ele au arătat de nenumărate ori cât de curajoase, capabile și valoroase sunt pentru societate”, a evidențiat Angelina Jolie, precizând în final că „orice viitor guvern afgan va trebui să fie judecat nu numai în funcție de atitudinea față de terorism, ci și în funcție de comportamentul său cu privire la drepturile omului și, în special, dacă femeile și fetele afgane își păstrează drepturile pe care le-au câștigat”.

Poți citi știrea aici.

Pe rețelele de socializare, pictorii redau întreaga poveste a prăbușirii Afganistanului.

„Figurile mici îmi frâng inima. Mă gândesc la toate aceste femei care probabil sunt îngrozite chiar acum. Mai ales pentru copiii lor”, a menționat artistul.

Coșmarul din Afganistan/ Fotot:Facebook - Debkumar Mitra
Coșmarul din Afganistan/ Fotot:Facebook – Debkumar Mitra
Coșmarul din Afganistan/ Fotot:Facebook - Debkumar Mitra
Coșmarul din Afganistan/ Fotot:Facebook – Debkumar Mitra
Coșmarul din Afganistan/ Fotot:Facebook - Debkumar Mitra
Coșmarul din Afganistan/ Fotot:Facebook – Debkumar Mitra

Un alt artist a surprins o imagine a trupelor americane care transportau un bărbat rănit pe o targă în Afganistan.

Trupele americane/ Foto: Facebook - Brad Strausbaugh
Trupele americane/ Foto: Facebook – Brad Strausbaugh

„Au fost trădați. Lăsați în urmă în timp ce așa-numiții lor lideri de țară au fost primii care și-au salvat fundul”, sunt comentariile internauților.