Ahmed Sami El Bourkadi, este suspectul celor două crime. Acesta a fost internat pe 9 decembrie la Spitalul Sf. Spiridon. Suspectul a fost dus în secția de chirurgie plastică, prezentând o plagă la mâna dreaptă.

„Pe data de 9 decembrie s-a prezentat în urgenţă o persoană de naţionalitate străină care avea o plagă la mâna dreaptă şi a primit îngrijiri medicale în clinica de Plastică Reconstructivă din cadrul spitalului. Din clinică nu a mai revenit în unitatea de primiri urgente”, a transmis prof. dr. Diana Cimpoeșu, şefa UPU SMURD.

See the source image

Marocanul Ahmed Sami El Bourkadi era stundent la UMF, coleg cu Youssef Ajniyah, tânărul care a fost ucis.

Pe numele suspectului a fost emis un ordin de urmărire internațională: „DISPUNE Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași în dosarul de urmărire penală nr. 983/P/2021 şi, în consecință: În baza art. 226 C.p.p., rap. la art. 202 alin. 3, alin. 4 lit. e C.p.p., art. 223 alin. 2 din C.p.p., ia faţă de inculpatul Ahmed Sami El Bourkadi, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat, prevăzută de art. 188 alin. 1 – 189 alin. 1 lit. f Cod penal (în dauna victimelor (Jiynah Youssef şi Burlacu Ioana-Vanesa) măsura arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile ce curg de la data punerii efective în executare. În baza art. 230 alin. 1 Cod procedură penală, dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă a inculpatului Ahmed Sami El Bourkadi. În baza art. 275 alin. 3 din noul Cod de procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat, rămân în sarcina acestuia. În baza art. 210 alin. 2 Inspectoratul General pentru Imigrări va fi informat cu privire la măsura dispusă. Onorariul apărătorului desemnat din oficiu pentru inculpatul în cuantum de 313 lei (delegaţie nr. 18720/2021) va fi achitate Baroului Iaşi din fondurile Ministerului Justiţiei. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpaţi şi de la comunicare pentru Ministerul Public. Soluţionată în camera de consiliu şi pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 13.12.2021 ora 16:28”, potrivit magistraților.

„Deocamdată, din dosar, se știe că sâmbătă dimineața, într-o vilă din cartierul Ciric, poliția a găsit trupurile neînsuflețite ale unui student de la UMF, Youssef Jiynah, și prietena acestuia, Ioana Burlacu. El avea 25 de ani și era originar din Maroc. Era student în anul II la specializarea Medicină – linia de predare în franceză, de la UMF, iar părinții acestuia trăiau în Belgia. De fapt, vineri, 10 decembrie, Youssef trebuia să se revadă la Bruxelles cu familia. Ea avea 23 de ani, era româncă. Cei doi erau prieteni de un an, iar vila din Ciric o închiriaseră de o lună. De asemenea, se mai știe că ucigașul a intrat pe o ușă laterală, cunoștea geografia locului și există posibilitatea să fi fost două persoane care au intrat prin efracție. A urmat o altercație prin toată casa – sunt urme de sânge peste tot – și se pare că au fost uciși în camere separate. Ulterior, au fost transportați în dormitor, iar vila a fost incendiată. El a fost înjunghiat de 17 ori, iar ea, de 33 de ori. Se pare că cei doi au fost omorâți în dimineața zilei de vineri, puțin după miezul nopții, cu peste 24 de ore înainte să-i găsească poliția. Până în acest moment, nu au fost găsite telefoanele mobile ale celor doi, nici arme sau arma crimei. Vila nu avea camere de luat vederi”,  a declarat Constantin Mihai pentru Radio Iași.

Se presupune că ar fi vorba despre o răzbunare sau pur şi simplu un conflict spontan.

Mesaj de condoleanţe din partea Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iasi

Pentru a citi despre cazul celor doi tineri apăsați aici.

Pentru a vedea cine sunt cei doi tineri care au fost găsiți morți în complexul rezidențial Roua apasă aici.

surse: bzi.ro, radioiasi.ro
sursă foto: radioiasi.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.