cazul fetei
cazul fetei

Cazul fetei care ar fi murit de COVID-19. O fetiţă de 4 ani este cel mai tânăr pacient din Iaşi despre care autorităţile române spun că a fost ucis de Covid-19. Mama fetei a explicat că a aflat abia la morgă despre faptul că fiica sa ar fi infectată.

Mama fetei spune că fetiţa sa era grav bolnavă, având un sindrom genetic care, în 3 zile din 7 ale săptămânii, îi provoca febră puternică. Vineri, 6 noiembrie, starea de sănătate a copilei s-a înrăutăţit.

Mama a mărturisit la Antena 3 faptul că fetița „a intrat în convulsii, lucru care s-a mai întâmplat, a ieşit din convulsii, dar a continuat febra. Vineri noapte, a intrat din nou în convulsii, doar că atunci când a ieşit din criză, a rămas cu guriţa încleştată, uşor vineţie şi în continuare nu era conştientă”.

Aceasta a mai arătat că şi-a luat copilul şi l-a dus la spitalul Sfânta Maria din Iaşi, unde medicii au reuşit, pe moment, să îl stabilizeze. Doar că au apărut complicaţii, iar fetiţa a fost intubată, spune mama ei.

Nu era timp să gândeşti, branule peste branule peste tot. La un moment dat am auzit strigătul înfiorător: Aduceţi repede odată sângele că moare! Au încercat să facă şi transfuzia de sânge şi tot nu a reacţionat„, a povestit mama copilei, pentru sursa citată.

Femeia a mai arătat că în acea perioadă de spitalizare nici ei şi nici fetei nu i s-ar fi efectuat un test Covid-19.

Nu era timp de prelevat un test. Era o forfotă continuă, adu adrenalina, adu bicarbonat, încontinuu se băgau seringi în branulele copilului”. Fetiţa s-a stins la spital şi mama ei povesteşte că, la Institutul de Medicină Legală, a aflat că ar fi avut Covid-19.

Staţi aşa, copilul este cu COVID. Poftim?”, a povestit mama cum a decurs dialogul de la morgă.  Ulterior, femeia a fost sunată şi de la DSP Iaşi şi i s-a transmis că fetiţa avea infecţia.

Reprezentanţii Spitalului de Copii „Sf. Maria”, prin vocea medicului Cătălina Ionescu, au explicat, pentru aceeaşi sursă, care e punctul de vedere al unităţii.

Pe tomograful de plămân toracic, apăreau leziuni pulmonare foarte grave. Practic, acest copil nu mai avea cu ce să respire. S-a făcut resuscitare la pacient. (…) I s-a recoltat şi mamei, PCR, i s-a recoltat şi copilei, pe sonda de intubaţie. Recolta a fost făcută de medicul anestezist”, a explicat drectorul medical al spitalului Sf. Maria din Iaşi.