Un bărbat în vârstă de 49 de ani a mers la un centru de vaccinare din Dorohoi și a cerut să fie vaccinat, însă acesta nu a precizat că făcuse deja rapelul.

„În acest caz am întocmit dosar penal pentru fals in declarații”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Politie Județean (IPJ), Delia Neniscu.

S-a deschis o anchetă de către Direcția de Sănătate Publică Botoșani pentru a se stabili cum acesta a reușit să se vaccineze și cu a treia.

„Fiind foarte aglomerat, probabil nu s-a așteptat validarea în sistemul informatic și a intrat in zona de vaccinare, unde a primit doza de vaccin. Dupa ce i-a fost injectată doza, a declarat că a avut rapelul la vaccinul Pfizer in urmă cu o săptămână și că a primit a treia doza. Între timp, în sistemul informatic au apărut datele si că într-adevăr a fost vaccinat în urma cu o săptămână. DSP a demarat o anchetă pentru a stabili exact firul evenimentelor”, a precizat Monica Adascalitei, directorul DSP Botoșani.”

Bărbatul nu a prezentat simptome sau reacții adverse post-vaccinare:

„Pe tot parcursul zilei nu a prezentat niciun simptom sau o reacție adversă post-vaccinare. Medicul de la Camera de Primiri Urgente i-a recomandat si un examen psihiatric. El este monitorizat în continuare de colegii mei din DSP pentru a se asigura că nu sunt si alte probleme dupa vaccinare. Momentan nu a fost nicio reactie adversă la vaccin”, a adaugat directorul Directiei de Sanatate Publica

Bărbatul susține că a început să audă și să vadă mai bine după ce s-a vaccinat. Acesta spune că și-ar dori și a patra doză.

„În cauză a fost deschis un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de fals în declarații. Urmează ca la finalul anchetei să fie dispuse măsurile procedurale”, a precizat Delia Neniscu, purtatorul e cuvant al IPJ Botosani.

sursă: m.ziare.com