Pe data de 20 martie 2021, se vor împlini 135 de ani de la nașterea lui George Topîrceanu. Liviu Rebreanu îl caracterizase drept „poet până în măduva oaselor”. Muzeul Național al Literaturii Române Iași respectă tradiția, organizând o serie de evenimente dedicate acestuia. Această serie face parte din programul de tradiție „Baladă pentru chiriașul grăbit”.

➡️ În cadrul platformei online eArhivă, se va lansa o nouă pagină, dorind să se faciliteze accesul la patrimoniul cultural național, prin punerea la dispoziție a unor materiale din Arhiva MNLR Iași.

➡️Pe site-ul www.muzeulliteraturiiiasi.ro, toți cei interesați vor avea acces, din data de 19 martie, la pagina lui George Topîrceanu, cuprinzând biografia poetului și documente din patrimoniul Muzeului Național al Literaturii Române Iași.

➡️Volumul al IV-lea din Colecția Restitutio a Editurii Muzeelor Literare Iași este intitulat: Muzeul „George Topîrceanu”. Din istoria casei cu amintiri de pe strada Ralet, unde, Iulian Pruteanu-Isăcescu va induce cititorilor suflul poveștilor fiecărui muzeu, cu detalii biografice și istorice de interes atât pentru publicul larg, cât și pentru specialiștii din domeniu, conform muzeulliteraturiiiasi.ro.

➡️Muzeul Național al Literaturii Române Iași, în parteneriat cu Asociația „Patrimoniu pentru comunitate” Iași, anunță ediția a II-a a concursului de fotografie George Topîrceanu și Academia copiilor. Drept tematică, proiectul le propune copiilor să-și fotografieze animalul de companie. Fotografiile selectate reprezintă baza expoziției care va fi organizată la Muzeul „George Topîrceanu” Iași.

➡️Un alt program va avea loc pe platforma Zoom, unde vor participa elevii clasei a III-a ai Școlii Gimnaziale Internaționale Spectrum Iași, pentru care s-au pregătit o serie de activități speciale.

Pentru mai multe detalii, click aici. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.