Arafat
Arafat

Șeful DSU Raed Arafat declară interzise petrecerile în timpul Sărbătorilor de iarnă.

Șeful DSU a anunțat că  în perioada Sărbătorilor de iarnă vor fi controale stricte  și cere limitarea petrecerilor de Crăciun și Revelion.

Raed Arafat a declarat luni, că poliția va lua măsuri stricte dacă se vor confirma petreci în perioada sărbătorilor de iarnă, care încalcă regulile impuse pentru anti-COVID.

Când acesta a fost întrebat „Cum ar trebui să petreacă românii sărbătorile de iarnă?”, Arafat a spus: „Cât mai puțin contact, cât mai puţină mobilitate şi portul măştii (sunt recomandate în această perioadă) Am văzut invitaţii la petrecerii: <<Veniţi că va fi petrecere discretă şi nu va vedea nimeni.>> Nu există aşa ceva!”

Petrecerile de Crăciun și de Revelion  ar trebuie organizate doar cu membrii familiei deoarece reprezintă un risc major de îmbolnăvire cu COVID-19.

Arafat transmite statului român că nu se pot interzice astfel de petreci private, dar recomandarea autorităților este ca sărbătorile din perioada iernii să fie petrecute doar între persoanele apropiate.

Acesta spune că  vom vedea după sărbători cât de mult s-au respectat aceste reguli.

Hotărârea 58 a CNSU păstrează restricţiile şi măsurile de protecţie sanitară existente, la care se adaugă una referitoare la organizarea şi desfăşurarea activităţilor operatorilor de transport pe cablu de pe pârtiile de schi, în condiţiile care vor fi stabilite prin ordin comun al miniştrilor Sănătăţii şi Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.

Sursă: zf.ro, news.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.