„Anul ăsta am fost puternic, anul viitor voi fi…”, ce vei fi? – Se apropie Revelionul sau, mai bine spus, perioada în care apar toate domnișoarele, domnițele și domnii ce bombardează facebook-ul cu speranța de a le crește stima de sine scăzută (fie din cauza traumelor din copilărie, fie din cauza ex-ului care nu a acordat atenție noului video în care fredonează melodia de la GAYLE, fie mai știu eu ce altceva), într-un mod total paranormal.

Și, mai mult ca sigur, ai observat și tu replici precum: „anul ăsta am fost puternică, anul viitor voi fi fericită”.

 

Man, nu te judec deoarece crezi în basme. Și eu am credințele mele. Dar hai să nu exageram. Oke? 

De câte ori n-ai repetat fraza asta la infinit? Și în 2017, 2018, 2019? Sau încă blestemi Universul pentru anii în care nu ai reușit să evoluezi, pe bună dreptate, exact cum ți-ai fi dorit? 

Și asta deoarece tu consideri că ai nevoie de motivație și nu de disciplină. Pentru că în loc să faci astăzi ce-ți propui, spui că mai bine te pui la somn și mâine îți vei face planurile.

Pentru că în loc să-ți vezi de treaba ta, te uiți la prietenașe și prietenași, la succesul lor, te compari și nu-ți observi bobița de mazăre de evoluție. 

Timpul nu va sta în loc pentru tine și simt cum, cu atâta savoare ironică, Universul râde de tine când postezi statusuri pe Facebook de tipul „anul ăsta am fost puternică, anul viitor voi fi…” Ce vei fi?

Din nou pierdut, aflat în griji și probleme? Te vei afla în căutarea acelei surse de motivație? Vei fi ce? Sluga propriilor idealuri? 

Pe cine încerci să minți, dacă nu faci absolut nimic pentru visurile, speranțele, pasiunile tale? Tu reușești să te convingi că vei face din 2022 anul tău?

Dragilor, uitați că sunteți jucătorii principali în propriile voastre povești. 

 

 

Și acest fapt nu se termină aici. Un plus al comparației „mortale” dintre ani, a mai apărut o nouă replică: „am o stimă de sine de nu mi-o poate dărâma nimeni”. Deoarece este deja prea vai de capul ei, nu? Ești 100% sigur? Nu, nu, serios. Recitește întrebarea și răspunde-mi sincer.

Vrei să-ți vadă dușmanii profilul de Facebook și să te caracterizeze cu o stimă de sine explozivă? Sfat: „Postează și tu replici precum cele de mai sus, să vadă cucoana de ți-a furat iubitul că tu ești o persoană puternică și că o vei zdrobi cu seninătatea ta”. 

Îți lipsește DISCIPLINA. Nu da vina pe lipsa de motivație, ci pe lipsa de disciplină. Degeaba ai talent, dacă nu ai antrenament. 

Îmbracă-te în hainele alea de Duminică și fugi la prăjitură. Mergi la cursul ăla șmecher despre public speaking. Du-te și mănâncă singur, fără a te mai ruga de amici să te însoțească. Începe planul de business pe care îl tot visezi de atâta timp și-l tot amâni de 3-4 ani. 

Și lasă postatul statusurilor pe Facebook cu care ne bombardezi efectiv degeaba.