Antonel Tănase

Antonel Tănase a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Regalității.

„10 mai este ziua pe care comuniștii ne-au vrut-o ștearsă din memorie, din suflete și din viață. Este ziua care adună tot ce are și a avut mai bun această țară: dragoste, dăruire, patriotism și speranță.

La 10 mai 1866, Carol, prinț prusac de Hohenzollern-Sigmaringen, este numit la conducerea Principatelor Române Unite.
Cea mai semnificativă reușită a domniei sale este obținerea independenţei de stat, fapt care i-a adus o faimă colosală şi care a fost consfinţit la 10 mai 1877. Parlamentul a votat, 4 ani mai târziu, transformarea ţării din principat în regat, iar, la 10 mai 1881, Carol este încoronat întâiul rege al României.
Ziua Regalității este ziua care celebrează victoria absolută a binelui asupra răului și dovada că, orice ar face răul ca să distrugă extraordinarul din memoria colectivă, nu a reușit și nici nu va reuși. Pentru că binele trăiește în soarele care ne va răsări mereu deasupra capului, în rugăciune, în pace și în fiecare dintre noi.
Această zi, pe care mulți au vrut-o rasă din istorie, va apărea mereu în calendar ca mărturie eternă că ura, frustrarea, ostilitatea și minciuna nu pot face parte din viitor.

<<Cu mândrie primesc această coroană, care a fost făcută din metalul unui tun stropit cu sângele eroilor noștri și care a fost sfințită de biserică. O primesc ca simbol al independenței și puterii României (…) Să trăiască iubita noastră Românie >>.”

foto: facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.